Witam,
co może być przyczyną tego iż w ww. wypalarce nie podnosi ani nie opuszcza się suport? Do silnika osi Z w przy tym palniku nie dochodzi prąd, bezpieczniki gdzie szybko dostępne to posprawdzałem.
Mamy akurat spore obłożenie na maszynie i nie mogę wyłączyć jej na parę godzin aby rozbebeszyć wszystko po kolei, dlatego też pytanie: czy ktoś z Was coś wie na ten temat? Jakieś sugestie co do miejsca ewentualnego umiejscowienia problemu?
Eckert Agat Speed - problem z suportem
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
Może stanął silnik lub śruba napędzająca Z-kę. Może przewód 4-rożyłowy gdzieś się złamał i nie przewodzi prądu. Może padło sterowanie osi Z. Może......
Musisz wsiąść miernik w rękę i pobiegać trochę i posprawdzać co możesz. Nikt Ci nie powie co padło bo to zgadywanka raczej....
Jeśli mechanicznie wszystko działa to zostaje coś z elektryką bądź elektroniką.....
Musisz wsiąść miernik w rękę i pobiegać trochę i posprawdzać co możesz. Nikt Ci nie powie co padło bo to zgadywanka raczej....
Jeśli mechanicznie wszystko działa to zostaje coś z elektryką bądź elektroniką.....

-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
Właśnie dostałem info z pracy że suport - o dziwo - ruszył.
Nic to, w jakąś sobotę trzeba będzie rozkręcić i się przyjrzeć dokładniej.
Dzięki Alvar4 za odpowiedź, z miernikiem pobiegałem dookoła niej.
Btw. trochę ponad pół roku mam do czynienia z Eckertem i przez ten czas było więcej problemów niż kiedyś miałem przy 4 dużo starszych maszynach. Razem wziętych...
Nic to, w jakąś sobotę trzeba będzie rozkręcić i się przyjrzeć dokładniej.
Dzięki Alvar4 za odpowiedź, z miernikiem pobiegałem dookoła niej.
Btw. trochę ponad pół roku mam do czynienia z Eckertem i przez ten czas było więcej problemów niż kiedyś miałem przy 4 dużo starszych maszynach. Razem wziętych...