niska zywotnosc dysz kjellberg
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 1
niska zywotnosc dysz kjellberg
witam!!
Jestem poczatkujacym w temacie wypalarek, wlasciwie dostalem pierwsze zamowienie i zaczelem jego realizacje. Miedzy innymi mam do wyciecia blache 6x100x80 z otworem wewnatrz. Takich blach na jednej dyszy wycinam okolo 100 szt wydaje mie sie ze to powinno wiecej wyjsc. Prosze o pomoc i sugestie
Jestem poczatkujacym w temacie wypalarek, wlasciwie dostalem pierwsze zamowienie i zaczelem jego realizacje. Miedzy innymi mam do wyciecia blache 6x100x80 z otworem wewnatrz. Takich blach na jednej dyszy wycinam okolo 100 szt wydaje mie sie ze to powinno wiecej wyjsc. Prosze o pomoc i sugestie
Tagi:
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
Witam. Mam problem z wypalaniem otworów (plazma Kjellberg). A konkretnie z garbem, który powstaje przy wyjściu (bo wejście jest ok). Próby w długością wyjścia były różne i z wcześniejszym wyłączaniem też - tyle, że wówczas zostaje i tak "ząbek". Już nie bardzo wiemyco wykombinować (być może rozwiązanie jest banalnie proste). Dodaję zdjęcia, żeby kwestię naświetlić.

-
- Znawca tematu (min. 80)
- Posty w temacie: 6
Ja sobie radzę z tym robiąc odjazd po ukosie:
http://ifotos.pl/zobacz/odjazdjpg_rawxeen.jpg/
To na tlenie się sprawdza, odległość między dojazdem a początkiem odjazdu to około 0,02 mm
Natomiast jeśli chodzi o plazmę, to się to sprawdzić raczej nie może, dlatego na plaźmie robię odjazd zbliżający się do dojazdu ale nie przecinający go. Odległość znowu między końcem dojazdu a początkiem odjazdu maszyny to jakieś 0,02 mm
Wówczas taki ząbek nie zostaje, chociaż tak naprawdę nigdy się do końca nierówności nie uniknie. trzeba jednak kamyczkiem zawsze przyszlifować.
http://ifotos.pl/zobacz/odjazdjpg_rawxeen.jpg/
To na tlenie się sprawdza, odległość między dojazdem a początkiem odjazdu to około 0,02 mm
Natomiast jeśli chodzi o plazmę, to się to sprawdzić raczej nie może, dlatego na plaźmie robię odjazd zbliżający się do dojazdu ale nie przecinający go. Odległość znowu między końcem dojazdu a początkiem odjazdu maszyny to jakieś 0,02 mm
Wówczas taki ząbek nie zostaje, chociaż tak naprawdę nigdy się do końca nierówności nie uniknie. trzeba jednak kamyczkiem zawsze przyszlifować.