Zakup plazmy
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 5
Zakup plazmy
Witam serdecznie jesteśmy firmą która produkuje maszyny. Do tej pory zamawialiśmy elementy wycinane w zewnętrznych firmach. Trafiłem na ogłoszenie, że ktoś robi plazmy w cenie ok 30 000 co o takich maszynkach sądzicie? Nasze potrzeby są takie:
-wymiar stołu 2000x1000
-najczęściej palimy stal st3 maksymalna grubość do 20mm, minimalna 1mm
-zdarzają się też stale nierdzewne od 0,8 najczęściej tniemy 8mm do 20mm (tylko jeden element)
Pytanie mam jeszcze takie czy będzie to w stanie też czasem wypalić coś dla innych firm?
Co wy byście polecili do kwoty około 35tys? Wiem, że to nie wiele ale no cóż... sami wiecie.
Laser zdecydowanie potrzebny jest nam do tego, że jak coś projektujemy to na części się czeka ok 2tyg, a tak to na miejscu szybko można by poprawki zrobić jeszcze tego samego dnia do tego szybki serwis byśmy mieli.
Aha laser czy plazma?
-wymiar stołu 2000x1000
-najczęściej palimy stal st3 maksymalna grubość do 20mm, minimalna 1mm
-zdarzają się też stale nierdzewne od 0,8 najczęściej tniemy 8mm do 20mm (tylko jeden element)
Pytanie mam jeszcze takie czy będzie to w stanie też czasem wypalić coś dla innych firm?
Co wy byście polecili do kwoty około 35tys? Wiem, że to nie wiele ale no cóż... sami wiecie.
Laser zdecydowanie potrzebny jest nam do tego, że jak coś projektujemy to na części się czeka ok 2tyg, a tak to na miejscu szybko można by poprawki zrobić jeszcze tego samego dnia do tego szybki serwis byśmy mieli.
Aha laser czy plazma?
Tagi:
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 6
- Kontakt:
a w czym problem ?Zaba2 pisze:że ktoś robi plazmy w cenie ok 30 000 co o takich maszynkach sądzicie
laser do cięcia stali napewno nie kosztuje 30 tys, o tym mozecie zapomnieć, a plazma za 30 tys to ma sie rozumieć sam stół xyz bez palnika i zródła, no chyba ze matka Teresa jakas sie trafi, chcecie pogadac to na pw prosze
https://www.etsy.com/pl/shop/soltysdesign
-
- Kontakt:
i na tym ma lezec blacha 20 mm ? dobre, wystarczy spojrzec na nózki, no nie wspomne o wałkach przy samym ruszcie, jakis kijowy producent, ten złomowaty komputer mogliby dac do kompletu, zapewne wychodzą z założenia ze jakis jelen sie znajdzie, dobra, skonczylem, nie bede sie wyzywał bo zara sie zacznie 5 10 i 15
zródło ozas moze ? wazna jest grubosc cięcia jakosciowego, za mniej wiecej 2 dychy mozna kupic
zródło ozas moze ? wazna jest grubosc cięcia jakosciowego, za mniej wiecej 2 dychy mozna kupic
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 5
Nie pytam o nóżki stół i czy jest złomowaty cze nie jest czy rozsypie się komputer po 2 dniach tylko o plazmę, a tu pokazuję przykładowy stół. Mnie interesuje dokładność 0,5mm na własne potrzeby. Skoro ręczna plazma tnie stale o 30mm to czemu by jej nie umieścić w czymś bardziej precyzyjnym niż ręka palacza?
Sam robię maszyny (inna branża) które np w Hiszpanii kosztują 150 tys euro, a ja jestem w stanie wykonać ją za 70 tys zł i działa lepiej i jest dokładniejsza - opinie klientów. Więc czemu by nie zrobić podobnie z plazmą?
Sam robię maszyny (inna branża) które np w Hiszpanii kosztują 150 tys euro, a ja jestem w stanie wykonać ją za 70 tys zł i działa lepiej i jest dokładniejsza - opinie klientów. Więc czemu by nie zrobić podobnie z plazmą?
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
( hypertherm ) się piszebartuss1 pisze:więc co stoi na przeszkodzie ?najlepsze zródło to hipertherm, z niskich półek są inwertery do 120 A
Jeśli chodzi o ten przedział plazm to bez porównania lepiej się sprawuję Thermal Dynamics
sam osobiście widzę różnicę pomiędzy tymi maszynkami
bo posiadam te dwa zródła

[ Dodano: 2010-10-06, 13:48 ]
A dużej różnicy w cenie nie ma z tego co pamiętam
Plotery plazmowe..
---CR Electronic
---Tormec (burny2.5)
---Stigal Dynamic
--- ajan plazma
Programy CAD/CAM :
-Lantek Expert
-Plazma 2 Vers. 2.40
-Wrykrys
---CR Electronic
---Tormec (burny2.5)
---Stigal Dynamic
--- ajan plazma
Programy CAD/CAM :
-Lantek Expert
-Plazma 2 Vers. 2.40
-Wrykrys
-
- Kontakt:
http://www.lak-auto.pl/ciecie-plazma.html
zerknij sobie, przykład pierwszy lepszy z brzegu, z inwerterów to ja poleciłbym selco
zerknij sobie, przykład pierwszy lepszy z brzegu, z inwerterów to ja poleciłbym selco