Wypalarka do rur
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 5
Wypalarka do rur
Witam.
Poszukuję wypalarkę do rur w trzech osiach. rozmawiałem już z producentami :Stigal, ekomet, zakmet, heg, poszukuję dalej lecz nie mogę znaleźć nic innego. Prace jakie będę wykonywał to cięcie zakończeń rur (tzw. przenikanie rur) rury będą miały długość do 12 metrów i średnicę do 300mm grubość ścianki do 15mm. Co do mocy agregatu to się nie martwię bo asortyment agregatów jest dosyć duży. Jeżeli ktoś pracuje na takiej wypalarce lub ma pojecie gdzie można coś takiego kupić to proszę pisać na forum.
Poszukuję wypalarkę do rur w trzech osiach. rozmawiałem już z producentami :Stigal, ekomet, zakmet, heg, poszukuję dalej lecz nie mogę znaleźć nic innego. Prace jakie będę wykonywał to cięcie zakończeń rur (tzw. przenikanie rur) rury będą miały długość do 12 metrów i średnicę do 300mm grubość ścianki do 15mm. Co do mocy agregatu to się nie martwię bo asortyment agregatów jest dosyć duży. Jeżeli ktoś pracuje na takiej wypalarce lub ma pojecie gdzie można coś takiego kupić to proszę pisać na forum.
Tagi:
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 9
- Kontakt:
L=12m / fi300 / ≠15mm , to maszyna musi być konkret.
Nie wiem czy jeszcze istnieje taka firma jak "miller".
Oni się specjalizowali w tych urządzeniach i był nawet w Polsce ich odział.
Trzy osie to standard , więc tu nie ma żadnych szczególnych wymagań ale parametry materiału jakie ma obsłuzyć to juz konkret a tym bardziej że to będzie plazma.
ZINSER ... oni robią takie urządzenia ale nie wiem czy takie duże.
Ja robiłem dla "niemca" i paliła rury o 3m średnicy ale gazem. Z plazmą było ciężko ... a po za tym cena była zaporowa dla serw ze względu na ruchy inercyjne w przypadku plazmy.
Nie wiem czy jeszcze istnieje taka firma jak "miller".
Oni się specjalizowali w tych urządzeniach i był nawet w Polsce ich odział.
Trzy osie to standard , więc tu nie ma żadnych szczególnych wymagań ale parametry materiału jakie ma obsłuzyć to juz konkret a tym bardziej że to będzie plazma.
ZINSER ... oni robią takie urządzenia ale nie wiem czy takie duże.
Ja robiłem dla "niemca" i paliła rury o 3m średnicy ale gazem. Z plazmą było ciężko ... a po za tym cena była zaporowa dla serw ze względu na ruchy inercyjne w przypadku plazmy.
Ostatnio zmieniony 29 paź 2010, 07:36 przez cnccad, łącznie zmieniany 3 razy.
Pozdrawiam robaczki kolorowe :)
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
-
- Kontakt:
mają ... pewnie że mają ale badziewie co się nie sprawdza w działaniu a przynajmniej z rozmów z operatorami to słyszałem. Ale ... może nie jest aż tak źle.
Więc lepiej złomu nie polecać lecz spytać sie można.
Air Liquide Welding też ma na maszynach z najwyższej półki , czyli Alphatome HPC
Nie instalowałem takiego urządzenia z ALW więc zdania nie mam.
Ale półka wysoka ...
jak będziesz chcieć namiary na przedstawiciela z PL to mam.
Więc lepiej złomu nie polecać lecz spytać sie można.
Air Liquide Welding też ma na maszynach z najwyższej półki , czyli Alphatome HPC
Nie instalowałem takiego urządzenia z ALW więc zdania nie mam.
Ale półka wysoka ...
jak będziesz chcieć namiary na przedstawiciela z PL to mam.
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 5
cnccad.
Widzę że troskę sie znasz to może jesteś w stanie coś polecić z wypalarek do rur (może miałeś kontakt). co do producentów w pierwszym poście to owszem mają coś takiego w swojej ofercie i jak to na producenta przystało chwali się że "jego produkt jest najlepszy" Ale szukam coś co zda egzamin w paleniu rur. Dodam tylko że posiadamy już dwie wypalarki firmy Zakmet. Nie wiem czy ich wypalarki do rur krążą po świecie i jak się sprawują (tyczy się to też innych producentów).
Czekam na propozycje i kontakty do przedstawicieli.
Widzę że troskę sie znasz to może jesteś w stanie coś polecić z wypalarek do rur (może miałeś kontakt). co do producentów w pierwszym poście to owszem mają coś takiego w swojej ofercie i jak to na producenta przystało chwali się że "jego produkt jest najlepszy" Ale szukam coś co zda egzamin w paleniu rur. Dodam tylko że posiadamy już dwie wypalarki firmy Zakmet. Nie wiem czy ich wypalarki do rur krążą po świecie i jak się sprawują (tyczy się to też innych producentów).
Czekam na propozycje i kontakty do przedstawicieli.
-
- Kontakt:
ciężko co kol wiek konkretnego polecić.
Jak Stigal za gwarantuje Ci poprawność pracy maszyny pod te wymagania to myślę że można brać od nich.
Tylko ...
Wielu producentów z tego co wiem wycofało sie i wycofuje nadal z produkcji tych rozwiązań gdyż ochrona środowiska trzyma na tym podobno swoje "łapki".
Jest duży problem z odprowadzaniem spalin z procesu.
Jak to przeskoczy stigal to myślę że może warto za ryzykować ...
Sprawdzę po znajomych co mają u siebie i z czym sie borykają
Jak Stigal za gwarantuje Ci poprawność pracy maszyny pod te wymagania to myślę że można brać od nich.
Tylko ...
Wielu producentów z tego co wiem wycofało sie i wycofuje nadal z produkcji tych rozwiązań gdyż ochrona środowiska trzyma na tym podobno swoje "łapki".
Jest duży problem z odprowadzaniem spalin z procesu.
Jak to przeskoczy stigal to myślę że może warto za ryzykować ...
Sprawdzę po znajomych co mają u siebie i z czym sie borykają