to nie moja masyna, ja to tylko zaprojekciłem, a potem pomogłem poskładać i uruchomić, no ale że my sie poobrazali to mnie juz tam nie interesuje co oni tam za jaselka odstawiaja.
predkości cięcia podobne do tabelki z cebory - np blacha 20 mm 450 - 500 przy 110 A, a blacha 4ka 2m/min. źródło jakies magnum cos tam do 170A niby.
przejazdy szybkie 6 - 7 m/min, latem przy pierwszym odpalaniu szlo 10m/min, no ale widocznie konstrukcja deko zmarzła i trza było ją od nowa regulować.
Pasy htd8m 30mm, silnik głowny 12Nm z przełozeniem 1:2,5, mogło byc 1:3 i nawet byłoby lepiej. Troche upierdliwa jest regulacja naciagu pasa, no ale jak juz sie to wymęczy to potem nie ma sie czego przyczepic. masa belki poprzecznej pi razy oko z 200kG.
Odnosnie jasełek to cała historia, bo ktos kto otwarcie stwierdza że sie na tym nie zna a potem mówi "tak nie może być" - czyli że dupnik THC jest przy samym źródle "bo to źle wygląda", po czym nadgorliwy elektryk ładuje thc na ściane, do środła ciagnie przewod nieekranowany o długosci conajmniej połtora metra zapeszlowany, podobnie z przewodem do przekażnika no i wsuio w peszle i w tasmę izolacyjną.
efekty? wywalanie portów usb w kompie przy dosłownie każdym uruchomieniu programu, ciekawe czy ps2 tez by wywalało. No ale nikt sobie nie da powiedzieć, a jak rozwalili dolną częśc palnika - ta odkręcana nasadka z dyszą - to z ryjem do mnie.
itd itp
Ząbkowanie przy cięciu - problem z listwami?
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 3
to że zwiesza portu USB to Normalka
:D:D:D:D:D
THC zostawiłbym jednak w źródle tym bardziej że bynajmniej ja non stop tego nie dotykam.
Skoro było dobrze to logika jest prosta, powrócić do poprzedniego SetUpu
Do do palnika też teka miałem ale kable nie ekranowane robiły zamieszanie i np paliłem wsio oki, ale następne wpalenie a maszyna dostawała zwiechę, przy czym palnik non stop był jednym miejscu ziejąc ogniem

THC zostawiłbym jednak w źródle tym bardziej że bynajmniej ja non stop tego nie dotykam.
Skoro było dobrze to logika jest prosta, powrócić do poprzedniego SetUpu

Do do palnika też teka miałem ale kable nie ekranowane robiły zamieszanie i np paliłem wsio oki, ale następne wpalenie a maszyna dostawała zwiechę, przy czym palnik non stop był jednym miejscu ziejąc ogniem