Budowa wypalarki plazmowej 3000x1500
-
Autor tematu - Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
- Posty w temacie: 9
W pierwszej kolejności chciałem podziękować wszystkim za aktywność w moim poście. Moja koncepcja budowy wypalarki plazmowej na konstrukcji z profilu zamkniętego została zamknięta. Ostatnie 2 tygodnie przewertowałem forum i najbardziej logicznym rozwiązaniem wydaje mi się rozwiązanie kolegi kolanoreki. Pozwala na zniwelowanie niedoskonałości podłoża oraz profili hutniczych, ponadto zezwala na zabudowę modułową co czyni możliwość zwiększenia pola roboczego. Prawdopodobnie użyje jako szyn ceownika UPE 200, bramę wykonam z profilu aluminiowego( jakiego, nie wiem). Kiepski jestem z automatyki i tak poczytałem o napędach i się zastanawiam co jest lepsze czy mocniejszy silnik krokowy czy napęd hybrydowy?
-
- Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
- Posty w temacie: 1
Wózki mogą być jeden koło drugiego, minimalny odstęp wystarczy. Teoretycznie większy rozstaw to większa stabilność, ale wózki nie mają luzu roboczego. Więc 2x0=0 luzu - stosując dwa wózki zwiększa się ich żywotność i nośność.
Co do silników, wiadomo są lepsze rozwiązania niż silniki krokowe, ale popatrz na cenę i będziesz wiedział czy Cię stać
Co do silników, wiadomo są lepsze rozwiązania niż silniki krokowe, ale popatrz na cenę i będziesz wiedział czy Cię stać