Witam ponownie.
Jak pisałem blisko rok temu poszukiwaliśmy przecinarki plazmowej, prosiłem o pomoc ale niestety zbyt wyczerpującej odpowiedzi nie znalazłem, w każdym bądź razie od pół roku plazma stoi na hali i pali 16 godzin na dobę:) chciałem się podzielić informacjami czym się kierowałem przy zakupie. Przede wszystkim ceną, dostępnością serwisu, i możliwościami maszyny. firmy Polskie niestety mają bardzo drogie maszyny i nie koniecznie dobrze wyposażone, a także nie podchodzą do klienta poważnie. na targach gdzie się nie podeszło( chcieliśmy kupić plazmę.... no proszę stoi tutaj i wygląda jak wygląda........ ostatecznie wybraliśmy maszynę turecką firmy Ajan, moc źródła 260A stół 2x6 palnik tlenowy głowica do ukosowania, obrotnik do rur, filtrowentylacja, wiec jednym słowem prawe full wypas. po półrocznym użytkowaniu stwierdzam że maszyna jest zdecydowanie warta swojej ceny. po zakupie jedynie właściciele firmy przestali być tacy słodcy ale to było do przewidzenia. wiec sumując, maszyna na 5 jakość i szybkość cięcia na 5, serwis do którego dzwoniłem na początku o błahe sprawy i za każdym razem potrafili mi pomóc, na 6+.
jak by ktoś chciał rady z zakresu tej maszyny służę pomocą
[email protected]
Pozdrawiam wszystkich