BMP to DXF free software
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
plasma777:
Very nice piece of software, thanks for sharing
. I hope you will finish it soon. One advice: you should think about your web design.
cnccad:
Bierzesz jakiegoś bmp, potem np. w irfanview zmieniasz mu kontrast itp. , otwierasz w tym programie, dajesz trace i close, teraz możesz sobie zaznaczyć w żółtym okienku "SELECT all ... " wszystkie krzywe z liczbą pikseli mniejszą od jakieś i wywalić "REMOVE all with ...". Zapisywanie jako gkod póki co nie jest zaimplementowane (działa tylko dxf).
Załączam na szybko zrobione tym programem logo forum.
Very nice piece of software, thanks for sharing

cnccad:
Bierzesz jakiegoś bmp, potem np. w irfanview zmieniasz mu kontrast itp. , otwierasz w tym programie, dajesz trace i close, teraz możesz sobie zaznaczyć w żółtym okienku "SELECT all ... " wszystkie krzywe z liczbą pikseli mniejszą od jakieś i wywalić "REMOVE all with ...". Zapisywanie jako gkod póki co nie jest zaimplementowane (działa tylko dxf).
Załączam na szybko zrobione tym programem logo forum.
- Załączniki
-
- forum.rar
- logo dxf
- (30.13 KiB) Pobrany 652 razy
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 3
- Kontakt:
zolax ... do tego to juz doszłem zaraz po instalacji. Nie miałem z tym problemu. Ale gcody .... chodzi mi o nie. Sam Tracer to działa OK. Mozna go samemu modyfikować lub cos tam rorabiać.
Ba ....
Dorobiłem sobie nawet już wtyczkę do niego gdzie ustalam punkty wpalenia i ich kształt.
Tylko kiepsko wygląda Gkod.
Ba ....
Dorobiłem sobie nawet już wtyczkę do niego gdzie ustalam punkty wpalenia i ich kształt.
Tylko kiepsko wygląda Gkod.
Pozdrawiam robaczki kolorowe :)
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
Re: BMP to DXF free software
I need a CNC installation for my company. Is this software right for me?