ja mam c6 na bieżąco pracujące i chociaż swoje luziki ma - to na posuwie mechanicznym wymiar utrzymuje, a na suporcie poprzecznym dokładność na poziomie 0,05 szok
przeróbka na CNC mozliwa ale przeróbka wymagalaby wywalenia wszystkich tzw mechanizmów - nawet kłódki od śruby pociagowej, nie wiem który chinol to wymyslił ale śruba pociagowa nie jest bezpośrednio połączona z gitarą ale przez przekładnie 1:1 - dodatkowy luz - a suma luzów podłuznych przy pokręceniu kołem głownym pasowym to suma luzów całej gitary i przekładni pośredniej - jakieś 3 mm

dlatego żeby to pracowało w prawo i w lewo jako CNC wymagałoby wywalenia wszystkiego, nawet sanek suportowych podłuznych - bo lubią się same przemieszczac - ja je tak dowaliłem że praktycznie tego mini posuwu nie ma
a na posuw podłuzny wystarczy tylko wymienić łozyska, dowalić nakrętkę, wyregulowac conieco zwane panewką i wsadzić krokowca

temat na jesienne wieczory
to co duże niekoniecznie jest dokładne
i precyzje uzyskasz tylko na CNC - bo na powyższym przykładzie większość obrabiarek ma ten sam ból w mniejszym lub wiekszym stopniu.