Tokarka TR45. Prośba o pomoc.
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 3
Tokarka TR45. Prośba o pomoc.
Witam serdecznie kolegów na forum. Jestem tu nowy. Mam do was pytanie. A dokładnie do posiadaczy tokarki TR 45. Można powiedzieć że odziedziczyłem ową tokarke lecz nie ma mi kto wytłumaczyć dokładnie obsługi jej. Chodzi mi o te dzwignie do zmiany obrotów wrzeciona. W DTRce zaznaczone są one jako A, B, C. Z czego C to ta najbliżej tokarki i najdłuższa no i tu pytanie kto się orientuję jak je ustawić według tej tabliczki? Bo ja tego nie kumam . To jest dla mnie nieczytelne? Może jest ktoś na forum do kogo mógł bym w razie gdy bym czegoś nie wiedział mógł napisać lub zadzwonić z pytaniem?
Tagi:
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 3
No właśnie ta tabliczka nie jest dla mnie zbyt czytelna
[ Dodano: 2014-12-07, 19:03 ]
No koledzy a jak sobie poradzić z tym że ja mam instalacje 5 żył a ta tokarka jest jeszcze na starą 4 czyli jedno zero i 3 prądowe. Ja mam w domu wszystkie sprzęty, betoniarki, krajzega, gumowka na 4 żyły i radzilem sobie tak ze to dodatkowe zero nie podlaczalem i wszystko działało a przy tokarce wybija przepieciowka czy jak tam się to nazywa? Co tu zrobić? Przecież ciągle nie mogę ciągnąć kabla od sąsiada żeby ją uruchomic.
[ Dodano: 2014-12-07, 19:03 ]
No koledzy a jak sobie poradzić z tym że ja mam instalacje 5 żył a ta tokarka jest jeszcze na starą 4 czyli jedno zero i 3 prądowe. Ja mam w domu wszystkie sprzęty, betoniarki, krajzega, gumowka na 4 żyły i radzilem sobie tak ze to dodatkowe zero nie podlaczalem i wszystko działało a przy tokarce wybija przepieciowka czy jak tam się to nazywa? Co tu zrobić? Przecież ciągle nie mogę ciągnąć kabla od sąsiada żeby ją uruchomic.
-
- Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 1