Partyzancka obróbka śruby kulowej
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 2
Ludzi z takimi pomysłami powinni zamykać w izolacji bo mogą coś jeszcze głupszego wymyślić , aż do dzisiaj myślałem ze szlifowanie to precyzyjna obróbka finalna po np toczeniu ,
PS: Takie filmiki to jest zawsze dobry przykład dla ludzi którzy stoją pod sklepem z butelczyną , im się ręka nie urwie , nie marnują prądu , są w tym przypadku dużo bardziej pożyteczni niż gość z filmu , i dzięki nim , mamy nowe autostrady , sprzęt w szpitalach i łataną jako tako dziurę budżetową . Chwalmy ludzi z pod sklepu !

PS: Takie filmiki to jest zawsze dobry przykład dla ludzi którzy stoją pod sklepem z butelczyną , im się ręka nie urwie , nie marnują prądu , są w tym przypadku dużo bardziej pożyteczni niż gość z filmu , i dzięki nim , mamy nowe autostrady , sprzęt w szpitalach i łataną jako tako dziurę budżetową . Chwalmy ludzi z pod sklepu !

perfekcyjna B. S. , OUS 1 - Oświęcim 1066/72r; Pozdrawiam
-
- Posty w temacie: 1
skąd wiesz czy to nie będzie pracowało z obrotową nakrętką? Po co tyle jadu...panzmiasta pisze:Ludzi z takimi pomysłami powinni zamykać w izolacji bo mogą coś jeszcze głupszego wymyślić , aż do dzisiaj myślałem ze szlifowanie to precyzyjna obróbka finalna po np toczeniu ,![]()
Pozdrawiam i gratuluje kreatywności.
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 1
Przecież to tylko by zedrzeć to co najtwardsze a resztę na tokarce wyprowadzić.panzmiasta pisze:Ludzi z takimi pomysłami powinni zamykać w izolacji bo mogą coś jeszcze głupszego wymyślić , aż do dzisiaj myślałem ze szlifowanie to precyzyjna obróbka finalna po np toczeniu ,![]()
-
- Posty w temacie: 2
jak by miał tokarkę to by od razu zrobił to na tokarce , najwyżej część " szlifującą " dałby po za tokarką .materiał mocowany na lunecie a jak lubi drewno to by przyczepił kawał belka 10x10cm z jednej strony zamocowany na suporcie a z drugiej "przyplastrowana" szlifierka ...
PS: może tylko mi się wydaje ale koleś szlifierkę zamocował ściskiem stolarskim no i szlifuje cienką tarczą przeznaczoną do cięcia
PS: może tylko mi się wydaje ale koleś szlifierkę zamocował ściskiem stolarskim no i szlifuje cienką tarczą przeznaczoną do cięcia
perfekcyjna B. S. , OUS 1 - Oświęcim 1066/72r; Pozdrawiam