TUC 40
pomocy
-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 5
TUC 40
Witam
Mam prośbę do osób które użytkują tokarki TUC 40 na 500. Chodzi mi o oznaczenia na korpusie tokarki nad dźwigniami. Czy ktoś mógłby zrobić zdjęcie tych tabliczek? Albo mógł wskazać stronę gdzie te oznaczenie mogę znaleźć. Musze dorobić takie tabliczki a nigdzie nie mogę znaleźć zdjęcia bądź zdjęcie jest nie czytelne.
robert
Mam prośbę do osób które użytkują tokarki TUC 40 na 500. Chodzi mi o oznaczenia na korpusie tokarki nad dźwigniami. Czy ktoś mógłby zrobić zdjęcie tych tabliczek? Albo mógł wskazać stronę gdzie te oznaczenie mogę znaleźć. Musze dorobić takie tabliczki a nigdzie nie mogę znaleźć zdjęcia bądź zdjęcie jest nie czytelne.
robert
-
Re: TUC 40
Niestety nawet na allegro nie mogę tego znaleźć i na olx też. Dlatego ponawiam swoją prośbę. Proszę o wskazanie gdzie mogę znaleźć "napisy" z tabliczek pod dźwigniami - nawet odręczne.
robert
robert
-
Są i zdjęcia. Dwie dźwignie już znalazłem. Nie mogę jeszcze znaleźć opisu dźwigni pod oczkiem olejowym i tej z długą wajchą. Jeżeli ktoś ma jakiś opis lub może wskazać jakiś rysunek, zdjęcie to bardzo proszę o udostępnienie. 

-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 3

Pod oczkiem to możliwe, że to jest odboczka 1-:-8
Na dolnej dźwigni nie było naklejek, są tam wygrawerowane prędkości obrotowe na które się ustawia wybierak i wtedy się włącza daną prędkość dźwignią.
Ale takie pytania to świadczą o tym, że należałoby zapoznać się z DTR-ką
-
Nie wiem co jest pod oczkiem na tej tabliczce, tym bardziej nie wiem co to jest "odboczka". W dtr nie ma żadnych informacji o tych tabliczkach. Ja znalazłem ta starą dtr uniwersalną dla kilku rodzai tych tokarek.
Przy dolnej dźwigni też mam zamazane dlatego chciałem zrobić nową.
robert
Przy dolnej dźwigni też mam zamazane dlatego chciałem zrobić nową.
robert
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 3
Odboczka zmienia obroty wrzeciona w stosunku 1-:-8, przy niektórych ustawieniach innych dźwigni ma wpływ na wartość ustawionego posuwu albo robionego gwintu. Należy ją przełączać przy wyłączonych obrotach!.
a l l e g r o . p l tabliczki-do-tokarek-tud-tuc-tub-tum-i-innych-i 7632689293
zdjęcie 2-gie i 3-cie to wygląda na TUC-a
a l l e g r o . p l tabliczki-do-tokarek-tud-tuc-tub-tum-i-innych-i 7632689293
zdjęcie 2-gie i 3-cie to wygląda na TUC-a