2.Czy ta śruba na góze obudowy wrzeciona służy do kasacji luzów?
3. jak konserwować/zabezpieczyć skale np:przy korbkach suportów(lakier bezbarwny)?
4.Czym poprawić z tartę cyfry kreski jakimś frezem piłkowym/placowym mocowanym w dremlu?

5.Czy jest szansa na dokupienie kamieni do podtrzymki?
6.Czy można do ous-1 dokupić okular tego typu jak z linku? Proszę o fotkę takiego jaki podchodzi pod ta tatareczkę.
http://www.przeklej.pl/plik/1501451635- ... 285u0m564k
7.Do czego służy taki małe pokrętło oznaczone jako p1

8. Na korpusie do wiercenia i frezowania są te dwa pokrętła pomijając że nie wiem do czego służy p1 bo p2 to jest np głębokość wiercenia ale nie rozumiem czemu nie ma kresek do których mógłbym się odnieść podczas ustawiania brak też otworów na śrubki które trzymają skale na kolumnie do wiercenia/frezowania czy te roki były tylko z wiekiem znikły bo jak czyściłem to nie było po nich śladu.

Posiadam uchwyt do dłutowania a czy może koledzy posiadają zdjęcia innego dodatkowego wyposażenia.
9.Dopiero zacząłem remont planuję też wymienić silnik i pomyślałem żeby założyć taki jak dają do skuterów (silnik prądu stałego) np 500W 24V tylko czy to dobry pomysł bo waga jego jest mniejsza a i regulacja obrotów prostsza i jak by dosunął silnik blisko wrzeciona to nie było by drgań z silnika przynajmniej w teorii.
10 jak czyścić uchwyt, imak tak żeby był jak nowy?
Wiem bardzo dużo pytań może niektóre głupie dodam ze przeczytałem masę postów o tej tokarce i innych podobnych oraz to że jestem elektronikiem i będę tego używał do celów hobbistycznych a na tokarce trochę robiłem.
Z góry Bardzo dziękuję z wszystkie odpowiedzi.