TUE-35 wymiana pasów pomocy!!!
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 3
TUE-35 wymiana pasów pomocy!!!
Witam
Postanowiłem wymienić pasy napędowe w swojej TUE-35 do tego muszę rozebrać wrzeciennik no i ZONK... rozkręciłem wszystko wg. DTR i nie mogę wyjąć wrzeciennika zrobiłem ściągacz i nawet nie drgnie. wszystkie tryby swobodnie się przesuwają wygląda tak jakby stał na łożyskach. Jak dużej siły trzeba użyć żeby wyszedł z łożysk??? wg. DTR za pomocą nakrętki (10-42) mam zepchnąć łożysko no i tu pytanie za 100pkt do tych którzy mieli okazję to rozbierać gdzie do cholery jest ta nakrętka (10-42) bo albo ja jestem ślepy albo to nie jest DTR od mojej tokarki[img]
Postanowiłem wymienić pasy napędowe w swojej TUE-35 do tego muszę rozebrać wrzeciennik no i ZONK... rozkręciłem wszystko wg. DTR i nie mogę wyjąć wrzeciennika zrobiłem ściągacz i nawet nie drgnie. wszystkie tryby swobodnie się przesuwają wygląda tak jakby stał na łożyskach. Jak dużej siły trzeba użyć żeby wyszedł z łożysk??? wg. DTR za pomocą nakrętki (10-42) mam zepchnąć łożysko no i tu pytanie za 100pkt do tych którzy mieli okazję to rozbierać gdzie do cholery jest ta nakrętka (10-42) bo albo ja jestem ślepy albo to nie jest DTR od mojej tokarki[img]
- Załączniki
-
- P1080947.JPG (98.25 KiB) Przejrzano 5705 razy
Tagi:
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
Witam.
Mam problem z demontażem wrzeciona a mianowicie nie wiem jaki gwint ma nakrętka oznaczona w DTR jako element nr 42 prawy czy lewy. Widać ją na foto z pierwszego postu tego tematu.
Ostatnio zmieniony 07 maja 2017, 22:56 przez lesny borowik, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2