Witam!
Poszukuję zbliżonych wymiarowo zamienników dla tych łożysk (szczególnie to pierwsze):
Gamet 181118/181190XH
Gamet 131095/131152X
Oczywiście konstrukcja zamienników poza samymi wymiarami może nieznacznie odbiegać od modeli przedstawionych powyżej. Cena oryginalnych dosłownie powala z nóg, nie mówiąc już o tym, że ciężko je w Polsce w ogóle znaleźć, więc zadowolę się każdą sensowną propozycją.
Łożyska Gamet - zamienniki
-
Autor tematu - Znawca tematu (min. 80)
- Posty w temacie: 2
Dzięki za info.
Łożysk potrzeba mi do wrzeciennika tokarki. Niestety mają tam tylko oryginalne. Co do ceny - no cóż, może i mają taniej ale za tę kwotę, którą mi zaproponowali kupiłbym pewnie ze dwie TUJ-50 w niezłym stanie
.
Na razie chyba zostanę z tym co mam, a w przyszłości pomyślę o nowej maszynie.
Tak z ciekawości - jak wygląda sprawa regeneracji tego typu łożysk? Wiem, że to wykonalne, pytanie jak taka impreza wygląda cenowo i czy ktoś w ogóle podejmuje się tego typu zleceń?
Łożysk potrzeba mi do wrzeciennika tokarki. Niestety mają tam tylko oryginalne. Co do ceny - no cóż, może i mają taniej ale za tę kwotę, którą mi zaproponowali kupiłbym pewnie ze dwie TUJ-50 w niezłym stanie

Na razie chyba zostanę z tym co mam, a w przyszłości pomyślę o nowej maszynie.
Tak z ciekawości - jak wygląda sprawa regeneracji tego typu łożysk? Wiem, że to wykonalne, pytanie jak taka impreza wygląda cenowo i czy ktoś w ogóle podejmuje się tego typu zleceń?
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
Gdyby Państwo potrzebowali jakieś części do tarnowskich maszyn tj. TUJ-380MF, TUJ-380CNC, TUJ-560M, TUJ-630M, TUJ-630MEF, TUJ-630MEF, szlifierki do wałków i otworów RUP280 oraz starsze modele np. TUJ 50 M to bardzo proszę o kontakt, gdyż Fabryka Maszyn Tarnów (dawna część Zakładów Mechanicznych Tarnów) wznawia produkcję!