Pomoc w wyborze programu i tokarki cnc
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
Pomoc w wyborze programu i tokarki cnc
Koledzy pisze prace inż. na temat wykonania pewnego elementu tzn skomplikowanej tulei stożkowej na konwencjonalnej tokarce rzecz w tym że ostatnim pkt w pracy jest też opracowanie programu obróbkowego na tokarce cnc, moglibyście mi podać jakiś w miarę prosty do nauczenia program i jakiś link czy coś gdzie go mogę znaleźć, i jeszcze jaką tokarke cnc wybrać. z góry dzięki
Żaden Pimpek nie zostaje Burkiem z miejsca
Tagi:
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
podstawy..
chociaż patrząc na postawę i zaangażowanie..pewnie nie nie będzie ci się chciało czytać..
chociaż patrząc na postawę i zaangażowanie..pewnie nie nie będzie ci się chciało czytać..
- Załączniki
-
- Programowanie obrabiarek CNC - Toczenie.rar
- (1.95 MiB) Pobrany 472 razy
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 1
w miarę prosty do nauczenia program X skomplikowanej tulei stożkowej
kolego jedno wyklucza drugie
jeśli masz tam jakieś promienie to z palca się zabijesz
polecam ci kolego wstawić rysunek tej tulei na forum w tym temacie a wtedy oceni się jaki program dałby radę w miarę obskoczyć
jeden z kolegów napisał wcześniej z użyciem cykli , moim zdaniem jeśli g cod ma pochodzić z programu cam to cykle oprócz gwintowania odpadają , z tego powodu że cykle są dobre w pisaniu z palca przy maszynie (tak mi się zdaje ) a jeden dobrze mi znany cam raczej cykli charakterystycznych dla danych sterowań nie generuje
oczywiście g cod napisany czysto cyklami zajmuje z 10 razy mniej lini
kolego jedno wyklucza drugie
jeśli masz tam jakieś promienie to z palca się zabijesz
polecam ci kolego wstawić rysunek tej tulei na forum w tym temacie a wtedy oceni się jaki program dałby radę w miarę obskoczyć
jeden z kolegów napisał wcześniej z użyciem cykli , moim zdaniem jeśli g cod ma pochodzić z programu cam to cykle oprócz gwintowania odpadają , z tego powodu że cykle są dobre w pisaniu z palca przy maszynie (tak mi się zdaje ) a jeden dobrze mi znany cam raczej cykli charakterystycznych dla danych sterowań nie generuje
oczywiście g cod napisany czysto cyklami zajmuje z 10 razy mniej lini
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
Wiem że u Miko jest wpis za friko, ale podrzucilibyście jeszcze ten link do strony gdzie znajdę programy i nazwę tego programu to dalej sobie poradzę.
[ Dodano: 2011-03-02, 23:18 ]
Promieni nie ma są gwinty zewnętrzne i wewnętrzne trochę stożków o różnych kątach i długościach i podcięcia, później to wrzucę tu , bo teraz mi się niechce
[ Dodano: 2011-03-02, 23:18 ]
Promieni nie ma są gwinty zewnętrzne i wewnętrzne trochę stożków o różnych kątach i długościach i podcięcia, później to wrzucę tu , bo teraz mi się niechce
Żaden Pimpek nie zostaje Burkiem z miejsca