Witam!
Poszukuję sposobu na wykonanie lub chciałbym kupić suport z imakiem nożowym, który można by zamocować na łożu tokarki do drewna. Chodzi o możliwość toczenia niewielkich elementów z tworzyw sztucznych przy zachowaniu dokładności tokarki do metalu. Zdaję sobie sprawę z braku możliwości przesuwu suportu dolnego wzdłuż łoża tokarki. Ruch w tym kierunku ograniczony byłby do ruchu suportu górnego. Mam dwie przyzwoite tokarki do drewna i kupowanie kolejnej do metalu mija się z celem przy potrzebie obróbki detali z akrylu. Proszę o pomoc w znalezieniu "gotowca" lub sposobu wykonania.
Pozdrawiam
MIMOTO
Poszukuję suportu tokarki
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
Tyko pytanie jak duży ma być ten suport? Tak na pierwszy rzut to pomyślałem o suporcie od OUS 1, ale trudno taki zdobyć. A może zastosować nieduży stolik krzyżowy? Prosty imak nożowy można sobie samemu dorobić lub mocować noże w imadle przykręconym do tego stołu.
Pomnik Ikara - Ku pamięci dawnego lotniska w Fordonie.
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
Dzięki za szybką reakcję.
Poszukałem info o OUS-1. Chodzi dokładnie o suport o tych gabarytach. Natomiast sam stwierdziłeś, że jest trudno osiągalny. Był jeden na ALL... za 3 stówki, to było by do przyjęcia. Na razie mam imadło krzyżowe PROMY ale niestety ma za duże luzy. Cała OUS-1 ceniona jest na 2 kzł. Duża przesada. Tym bardziej, że nowy NUTOOL jest do dostania za 2,8 kzł.
Tak więc poszukiwania się zaczęły
Pozdrawiam
Poszukałem info o OUS-1. Chodzi dokładnie o suport o tych gabarytach. Natomiast sam stwierdziłeś, że jest trudno osiągalny. Był jeden na ALL... za 3 stówki, to było by do przyjęcia. Na razie mam imadło krzyżowe PROMY ale niestety ma za duże luzy. Cała OUS-1 ceniona jest na 2 kzł. Duża przesada. Tym bardziej, że nowy NUTOOL jest do dostania za 2,8 kzł.
Tak więc poszukiwania się zaczęły
Pozdrawiam