Projekt Tokarka CNC;)

Dyskusje dotyczące toczenia, remontów, modernizacji, narzędzi. Tokarki konwencjonalne.

Autor tematu
lazer1995
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 1

Projekt Tokarka CNC;)

Post napisał: lazer1995 » 22 cze 2010, 14:41

witam;)mam pewien problem.Mianowicie chciabym sie dowidziec jaki koszt wyniosl by calego oprogramowania do tokarki CNC tzn.jaki koszt silniczkow krokowych i sterownikow itp. wszystkich rzeczy do sterowania CNC.Drugie pytanie brzmi nastepujaco:Czy takie silniczki wystarcza do tokarki CNChttp://allegro.pl/item1085041074_silniki_krokowe_2_4a_0_7nm_fvat.html?Bardzo prosil bym o ODP KONKRETNA;)))

Tagi:

Mariuszczs
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)

Re: Projekt Tokarka CNC;)

Post napisał: Mariuszczs » 22 cze 2010, 16:41

lazer1995 pisze:witam;)mam pewien problem.Mianowicie chciabym sie dowidziec jaki koszt wyniosl by calego oprogramowania do tokarki CNC tzn.jaki koszt silniczkow krokowych i sterownikow itp. wszystkich rzeczy do sterowania CNC.Drugie pytanie brzmi nastepujaco:Czy takie silniczki wystarcza do tokarki CNChttp://allegro.pl/item1085041074_silniki_krokowe_2_4a_0_7nm_fvat.html?Bardzo prosil bym o ODP KONKRETNA;)))
Ja tam się nie znam ale pytanie chyba jest nie konkretne :)

ezbig
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)

Post napisał: ezbig » 22 cze 2010, 16:53

Musisz jakiś wstępny projekt mieć, bo nic się tu nie poradzi. Silniczki wystarczą do zabawki, jak użyjesz dodatkowo śrub kulowych i wszystko będzie na wózkach liniowych.

diodas1
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)

Post napisał: diodas1 » 22 cze 2010, 18:39

lazer1995, Od lutego zadajesz podobnie roszczeniowe pytania, oznajmiając że chcesz to czy tamto ale jesteś kompletnie zielony. Minęło już trochę czasu. Jak z Twoim kolorem? Przeczytałeś cokolwiek na tym forum? Przecież tu jest wszystko na temat CNC, budowy urządzeń o różnym stopniu zaawansowania, oprogramowania, cen, źródeł zakupu... Wykaż się odrobiną własnej pracy a znajdą się chętni żeby pomóc Ci w rozwiązaniu jakiegoś konkretnego szczegółu czy w zgrubnej ocenie Twojego projektu. Nie licz natomiast zbytnio na to że zwykle zapracowani do nieprzytomności ludzie którzy tu zaglądają zrobią za Ciebie wszystko i to za jedno piwo bo dwa to byłaby już rozrzutność :) Tak się nie da. Czasy się zmieniły. Teraz pracuje się dla pieniędzy a nie dla odznaczeń czy listów pochwalnych. Mam nadzieję że to jest ODP KONKRETNA

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Toczenie / Tokarki Konwencjonalne”