Mam pewien problem. Otóż do zgrywania danych z maszyny (konkretnie - tokarki CNC, ze sterowaniem Siemensa) na PC, próbuję użyć programu WinPCin. Wszystko pięknie się odbywa do pewnego momentu - każdorazowo w tym samym punkcie (tj. przy tej samej ilości przesłanych danych) pojawia się komunikat "V24 Fehler BUFFER OVERFLOW", po czym oczywiście transmisja zostaje przerwana. Próbowałem już różnych kombinacji ustawień parametrów transferu, kilka różnych przewodów, itd., itp; ale zawsze w tym samym miejscu taka sama sytuacja. Specjalista polecił mi jedynie zmianę systemu operacyjnego PECETA, tak więc próbowałem już na 98, Millenium i 95 - z tym samym skutkiem... uff...
Po tej wyczerpującej relacji chciałbym wiedzieć, czy ktoś może miał podobny problem z WinPCin'em i udało się go rozwiązać (jutro jeszcze spróbuję na innym sprzęcie - na syst. XP, ale mam złe przeczucia)?
No i czy ktoś zna jakąś rozsądną i łatwą w obsłudze alternatywę dla WinPCin'a?
Aha, dla dopełnienia informacji - do transmisji używam kabla 9-pinowego pod wejścia COMowskie, konkretnie - do tokarki - wtyczka, do PC - gniazdo (czyli krótko mówiąc-werjsja damsko/męska).Dodam że w drugą stronę - tj. z PC do maszyny - transmisja przebiega bez zarzutu, i to praktycznie tego samego pliku (dane fabryczne otrzymane od producenta tokarki).

Z góry dzięki