Ja tam nie wierzę, pisze do Anta donos, muszą Kamara zlustrować , to nie bywałe by ktoś w tamtych czasach miał spawarkę, to było tak dawnokamar pisze: kupiłem rzemieślniczą spawarkę transformatorową i spawałem

hehekamar pisze:Q-mać, kupiłem rzemieślniczą spawarkę transformatorową i spawałem płoty i balustrady.
Jak ją kupowałem to sprzedawca proponował żebym wypróbowal a ja podziękowałem bo nie wiedziałem jak się uchwyt trzyma
Bardzo trafnie to ująłeś. Zgadzam się z tobą MIKI w 100%. Ale wyobraź sobie że jest jeszcze inna , dość liczna grupa tych co robi i pluje, bo musi robić na nierobów.Problem w tym, że dziś każdemu nierobowi i leniowi wydaje się, że należy mu się życie milionera. A jak okazuje się, że niestety nie, to zaraz pluje na państwo, władzę, ustrój
zahukali biedaka, świeży materiał z dziśskrzat pisze:GrafRamolo pisze:KGHM był najwiekszą kopalnią miedzi w europie, nawet wykupili największa kopalnię w Kanadzie. A poboczną produkcji jest złoto około 2-4 ton rocznie! Ale nie wiem czy nadal jest nasz.W mniejszych ilościach KGHM produkuje także złoto (903 kg w 2008 roku), koncentrat palladu i platyny (93 kg), ołów i inne metale. KGHM wydobywa także sól kamienną.Zaraz ktoś wyskoczy, że za spokój społeczny trzeba słono płacić itp. Ale to jest jedyny człowiek w Polsce który może wnieść jakieś realne zmiany w tym kraju. Jest źle, dług publiczny przebił Gierka 3 razy, rządzący chwytają się tonącego koła ratunkowego jeszcze bardziej okradając najmniej zarabiających. SLD, PO czy PiS - to jedno i to samo. Jeżeli nikt nie pokaże polakom, że można inaczej to będzie kolejne bankructwo, z euro czy bez... kwestia czasu.Zienek pisze:JKM jedyny w rządzie, który wie, co to krzywa Laffera. Dlatego nam podnoszą składki.
W części się zgadzam, tylko problem jest inny, prosty przykład: co warte jest państwo i tzw. rząd jak już straszy że na starość nie będzie dla ludzi PRACUJĄCYCH emerytur.MlKl pisze:Problem w tym, że dziś każdemu nierobowi i leniowi wydaje się, że należy mu się życie milionera. A jak okazuje się, że niestety nie, to zaraz pluje na państwo, władzę, ustrój.
O ile ze sporą częścią Twojego rozumowania sie zgodzę to z tym zdaniem kategorycznie nie.MlKl pisze:Przechodząc na emeryturę automatycznie stajesz się cwaniakiem, żerującym na pracy innych.