Skąd wziąźć mały suport do tokarki zegarmistrzowskiej?
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 22
Cześć
Jeszcze mi się teraz przypomniało-czy ten suport ma możliwość przesunięcia o kąt jednej części, aby można było łatwo toczyć stożki?
Pozdro
[ Dodano: 2008-10-23, 16:49 ]
Cześć
http://www.akcesoria.cnc.info.pl/
Czy któreś z tych prowadnic nadają się do takiego suportu? Chodzi mi tu o wytrzymałość, bo reszta jest podana. Ile taka impreza kosztuje? Tak sobie teraz przypomniałem, że widziałem kilka suportów sterowanych takimi wajchami zamiast śrób. Tak sobie myślę, czy czegoś takiego sobie dodatkowo nie zbudować na podstawie powyższych prowadnic. Jak taki suport się nazywa?
Pozdro
Jeszcze mi się teraz przypomniało-czy ten suport ma możliwość przesunięcia o kąt jednej części, aby można było łatwo toczyć stożki?
Pozdro
[ Dodano: 2008-10-23, 16:49 ]
Cześć
http://www.akcesoria.cnc.info.pl/
Czy któreś z tych prowadnic nadają się do takiego suportu? Chodzi mi tu o wytrzymałość, bo reszta jest podana. Ile taka impreza kosztuje? Tak sobie teraz przypomniałem, że widziałem kilka suportów sterowanych takimi wajchami zamiast śrób. Tak sobie myślę, czy czegoś takiego sobie dodatkowo nie zbudować na podstawie powyższych prowadnic. Jak taki suport się nazywa?
Pozdro
Kupię narzędzia zegarmistrzowskie. W razie ofert prosze pisać na maila badź pw.
Potrzebny także mały suporcik

-
A gdzie tu suport widzisz? Poza tym gość wystawia to paskudztwo któryś raz i chce za to pieniądze z kosmosu... U szwabów za 700zł można przyzwoitą tokarkę zegarmistrzowską trafić (przy kursie euro 3,2złMarek64 pisze:komornik12,
może to Cię zainteresuje:
http://www.allegro.pl/item464503582_tok ... eczna.html
Pozdrawiam,
Marek

Pozdro

-
Tyle, że ja pytałem o suport... Widzisz go gdzieś tam? Jak euro stało 3,2 2 ładne tokarki poszły razem za 1200zł. Po drobnych przeliczeniach teraz takie kosztowałyny 1400 z groszem. Ładne, to znaczy sprawne z kompletami tulejek zaciskowcyh, konikami z kłem, paroma duperelkami i cześć... Ta z linku nie ma doszłownie nic poza łożem, podtrzymką, zdechłym konikiem i wrakiem wrzeciona... Takie strychowe czasem mają tulejki łożyskowe pordzewiałe i nic z tym nie zrobisz... Przyjzyj się dokładnie zdjęciu-może to jakiś czerwony kuż, albo rdza...mrozanski pisze:kurs jest 3,9złwiec sobie nie kupisz za 700zł a kolega Marek64 chcial pomoc i dal to co znalazl
Pozdro

-
A wiesz jak suport do tokarki wyglada? Tokarka zegarmistrzowska niczym się nie różni od każdej innej wrzecionowej poza rozmiarami i niektórymi detalami wyposarzenia...mrozanski pisze:ja sie tam nie znam, wiec o stanie technicznym nie bede sie wypowiadac i zostawie to znawcom tematu
Pozdro

-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1