Wybór nowej małej tokarki
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 4
- Kontakt:
Bylem dzisiaj w Liroyu w Katowicach, przy okazji obejrzałem sywtawionego tam za 3600 TechMiga 550. Skrzynka biegów cudna.
Jak dla mnie:
+ Ale bym brał takie 6 biegów mechanicznych
+blaszana osłona śruby pociągowej przed opiłkami
-brak lewych obrotów (nawrotnicy), trzeba by przerabiać.
-wizualnie straszy. Koń i sanie wyglądają jak wykonane ze sztab, płaskowników itp
Jak dla mnie:
+ Ale bym brał takie 6 biegów mechanicznych
+blaszana osłona śruby pociągowej przed opiłkami
-brak lewych obrotów (nawrotnicy), trzeba by przerabiać.
-wizualnie straszy. Koń i sanie wyglądają jak wykonane ze sztab, płaskowników itp
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 8
Pozwolę sobie odświeżyć temat.
Po długim poszukiwaniu, naprzykrzając się wielu osobom, Udało mi się kupić tokarkę.
Poszukiwania zaczynałem od hobby 500. Jednak rozmawiając tu i tam, radząc się mądrych głów skończyło się na czymś takim.
Do kompletu kupiłem sobie wiertarko-frezarkę, ale to chyba będzie trzeba w innym temacie.
Już mam do was wiele pytań związanych z toczeniem. Myślę że mnie ty nie przeklniecie.
Po długim poszukiwaniu, naprzykrzając się wielu osobom, Udało mi się kupić tokarkę.
Poszukiwania zaczynałem od hobby 500. Jednak rozmawiając tu i tam, radząc się mądrych głów skończyło się na czymś takim.
Do kompletu kupiłem sobie wiertarko-frezarkę, ale to chyba będzie trzeba w innym temacie.
Już mam do was wiele pytań związanych z toczeniem. Myślę że mnie ty nie przeklniecie.