Witam
Chciałbym nawiązać kontakt z posiadaczem Tokarki Tytan 350
Mój e-mail [email protected]
tokarka Tytan 350
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 1
CO tak kolega się na ten ślimak uparł?
taki ślimak jest AWYKONALNY na tytanie, nutoolu czy podobnych wielkościowo chinkach
pozostaje najlepiej toczenie lub frezowanie na 4 osiach cnc
cos czuje, że za taki ślimak kolega dostał wycene 500-700 zł i nastał lament, jak to tak można drogo... jak dołoże jeszcze 2 ślimaki to sam sobie kupie tokarke
tak to nie działa

taki ślimak jest AWYKONALNY na tytanie, nutoolu czy podobnych wielkościowo chinkach
pozostaje najlepiej toczenie lub frezowanie na 4 osiach cnc
cos czuje, że za taki ślimak kolega dostał wycene 500-700 zł i nastał lament, jak to tak można drogo... jak dołoże jeszcze 2 ślimaki to sam sobie kupie tokarke

-
- ELITA FORUM (min. 1000)
Ślimak ze śruby trapezowej ? Możesz próbować pod warunkiem że :
Jest możliwość zamocowania tej śruby w tokarce.
Jeżeli chcesz usunąć jeden zwój to śruba powinna mieć dwa zwoje
Możliwości tokarki w uzyskaniu skoku /posuwu jak skok gwintu .
A może kol. popatrz czy nie dało by się wykorzystać np. ślimaka od jakiejś przekładni kierowniczej ( starsze auta dostawcze a może i ciężarowe ). Ładny ślimak występuje w przekładni kierowniczej Zetora ale to jest z nakrętką kulową .
Ja wiem że kol. chodzi o powiększenie kanał ale wtedy zbierając z dwóch stron nie za mało zostanie materiału ?
Jest możliwość zamocowania tej śruby w tokarce.
Jeżeli chcesz usunąć jeden zwój to śruba powinna mieć dwa zwoje
Możliwości tokarki w uzyskaniu skoku /posuwu jak skok gwintu .
A może kol. popatrz czy nie dało by się wykorzystać np. ślimaka od jakiejś przekładni kierowniczej ( starsze auta dostawcze a może i ciężarowe ). Ładny ślimak występuje w przekładni kierowniczej Zetora ale to jest z nakrętką kulową .
Ja wiem że kol. chodzi o powiększenie kanał ale wtedy zbierając z dwóch stron nie za mało zostanie materiału ?
-
- Lider FORUM (min. 2000)
A podpasować taki (są różnych średnic), ewentualnie przetoczyć na wymiar, przerobić, i będzie cymes.

Albo nawinąć na wałku wstęgę z blachy(lub drut np ø8-10mm), spawając zwoje do niego, obtoczyć...
albo wcisnąć na jeden wałek dwa takie segmenty, obtoczyć na wymiar, i będzie git.. (zdaje się że średnia zewn. zbliżona lub większa od ø50mm)
http://sprzedajemy.pl/slimacznica-slima ... urce=right

Albo nawinąć na wałku wstęgę z blachy(lub drut np ø8-10mm), spawając zwoje do niego, obtoczyć...

albo wcisnąć na jeden wałek dwa takie segmenty, obtoczyć na wymiar, i będzie git.. (zdaje się że średnia zewn. zbliżona lub większa od ø50mm)
http://sprzedajemy.pl/slimacznica-slima ... urce=right

pozdrawiam,
Roman
Roman