Jaka tokarka na początek??
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 18
nie wiem czy warto wiem że w okolicy funkcjonują jeszcze tokarki przeważnie na paski a o jakiejś większej w prywatnych rękach nie słyszałem. co do terenu to nieutwardzony ale może po deskach damy radę co do ciężkiego sprzętu to są ciągniki rolnicze także myślę że damy radę . a jeszcze nikt nie napisał jak się płaci za kilometr takiego transportu, i czy dałoby radę lawetą i sam. osobowym, swego czasu znajomy woził przyczepą konie pociągowe i taki ładunek miał blisko 3ton więc o samochód się nie martwię tylko czy są takie lawety?
Tagi:
-
mam jeszcze takie pytanko wiem że w zakładach maszyny są ustawiane z dala od ścian a jeśli trzeba postawić maszynę przy ścianie w rogu budynku to jakie odstępy trzeba zachować ? żeby było dobrze i w przyszłości z np. jakimś remontem nie było problemów?tokarka ma być ustawiona konikiem do rogu budynku.
-
- Posty w temacie: 26
Ustaw sobie tokarkę tak abyś miał dostęp do wszystkich jej podzespołów no i przede wszystkim tak żeby się łatwo wióry z niej wyjmowało.
Ja mam bułgarki ustawione około 0,8m od ściany ze względu na to, że wióry da się wyjąć tylko od tyłu.
Ja mam bułgarki ustawione około 0,8m od ściany ze względu na to, że wióry da się wyjąć tylko od tyłu.
Remonty bieżące i kapitalne mini i midi koparek gąsienicowych.
601081098
601081098
-
a co powiecie o tej cena chyba ok nie wiadomo jaki stan
http://allegro.pl/item1080406840_tokark ... ilven.html
http://allegro.pl/item1080406840_tokark ... ilven.html
-
- Posty w temacie: 26
Trudno ocenić na odległość, mogę jedynie Ci powiedzieć na wstępie, że brakuje jej 5 blaszanych osłon.wueskowicz pisze:a co powiecie o tej
wueskowicz, jak byś chciał to mam obecnie na sprzedaż metrówkę CU400 z 1988roku wrzeciennik nigdy nie rozbierany w stanie zdecydowanie bardzo dobrym - pracuje ciszej niż mój, łoże posiada lekki ślad od suportu, ale nie ma to wpływu na obróbkę, za łożyska wrzeciona ręczę głową
pytania na PW
[ Dodano: 2010-06-22, 15:49 ]
Byłem dzisiaj na nią zerknąć:wueskowicz pisze:a co powiecie o tej cena chyba ok nie wiadomo jaki stan
http://www.allegro.pl/item1080406840_to ... ilven.html
-łoże w stanie dobrym
-elektryka do poprawek
-nie ma luzu na wrzecionie i łożyska są jeszcze oryginalne
-guma dżojstika do wymiany
-wrzeciennik pracuje przeciętnie, słyszałem już cichsze
-pogięta osłona przekładni gitarowej
-podtrzymki są w komplecie
-uchwyt 250 w stanie przeciętnym
-wszystkie posuwy sprawne
-brak liniału do toczenia stożków
Ogólny stan określam jako przeciętny.
Remonty bieżące i kapitalne mini i midi koparek gąsienicowych.
601081098
601081098