@titleDe
Ty nie masz problemu z linuxem tylko z komputerem. Zacznij od wymiany gratów po kolei. Ja bym zaczął od pamięci. Dalej podmiana procesora itd. Aż trafisz co nie działa. Nie patrz na to że winda się instaluje. Też tak miałem i u mnie wymiana pamięci na inne pomogła.
Instalacja ubuntu z LinuxCNC, czarny ekran.
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 5
Dzięki za wszystkie wskazówki -komputer wyleciał przez okno.
Udało mi się zainstalować system na innym komputerze:
AMD Athlon(tm) XP 1800+, 2GB RAM, dysk 80GB
Jednak na nim LinuxCNC, tak wolno pracuje, że nie nadaje się do korzystania z maszyną. Samo przesuwanie obrazu wiesza się, współrzędne, położenie narzędzia, tor pracy również.
Czy można sobie z tym jakoś poradzić?
Na drugim dysku jest zainstalowany windows i chodzi bez zarzutu.
Udało mi się zainstalować system na innym komputerze:
AMD Athlon(tm) XP 1800+, 2GB RAM, dysk 80GB
Jednak na nim LinuxCNC, tak wolno pracuje, że nie nadaje się do korzystania z maszyną. Samo przesuwanie obrazu wiesza się, współrzędne, położenie narzędzia, tor pracy również.
Czy można sobie z tym jakoś poradzić?
Na drugim dysku jest zainstalowany windows i chodzi bez zarzutu.
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
titleDe, Karta graficzna
[ Dodano: 2016-07-24, 17:17 ]
Chociaż ten sprzęt też jest leciwy to z 2001-2002 roku??? i może brakować sterowników
[ Dodano: 2016-07-24, 17:17 ]
Chociaż ten sprzęt też jest leciwy to z 2001-2002 roku??? i może brakować sterowników
[b]MACH3 cnc[/b]Tworzenie Makr do palników magazynków THC OHC inne[b]EKRANY dla firm producentów maszyn[/b] Budowa sprzedaż wypalarki plazma gaz obrotnice Elektrodrążarki Frezarki Tokarki Giętarki3D inne wg zlecenia 888 708 196 Tomek Komor [email protected]