Instalacja i konfiguracja LinuxCNC po pracy z wypalarką

Dyskusje dotyczące działania obsługi programu LinuxCNC

Autor tematu
przemyslaw2ar
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 10

Re: Instalacja i konfiguracja LinuxCNC po pracy z wypalarką

Post napisał: przemyslaw2ar » 20 sty 2013, 18:10

tuxcnc pisze:
przemyslaw2ar pisze:i tu jest problem, czytam te wszystkie porady, toturiale ale co z tego jak ja niewiem gdzie co wpisać, jak zainstalować dodatki i skąd pobierać repozytoria.
No to pewnie tak już pozostanie.
Na to że nie potrafisz zrozumieć rady nie ma.
Spróbuj jeszcze tutaj http://ubuntu.pl/forum/ , podobno
Liczba postów: 274128 Liczba wątków: 42279 Liczba użytkowników: 73619
Jak nie pomoże to wracaj do najlepszego systemu jaki kiedykolwiek wymyślono.

.
No ja myślałem że tym systemem jest linux
Jak nie masz nic ciekawszego do napisania to lepiej było nic nie pisać.
Ty zapewne wielu spraw w których ja jestem biegły też nie rozumiesz i być może nigdy nie zrozumiesz ale to nie świadczy o tym abym nazwał cię 'niepojętnym" (bardzo delikatnie powiedziawszy)
Podsumowując:
chcesz pomóc to pomagaj,nie chcesz to chociaż nie rób śmietnika z tematu bo właśnie przez twoją postawę ciężko wyłapać informacja skoro tworzysz przepychanki na kilka stron.

Zapewne udzielenie konstruktywnej porady zajęło by Ci mniej czasu niż "gnojenie mnie" za to że nie urodziłem się tak bystry jak Ty

Tagi:

Awatar użytkownika

tuxcnc
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 5

Post napisał: tuxcnc » 20 sty 2013, 18:22

tuxcnc pisze:Spróbuj jeszcze tutaj http://ubuntu.pl/forum/ , podobno
Liczba postów: 274128 Liczba wątków: 42279 Liczba użytkowników: 73619
To była właśnie konstruktywna porada, ale kompletnie bezużyteczna, bo jesteś zwykłym leniem i nawet tam nie zajrzysz.

.

Autor tematu
przemyslaw2ar

Post napisał: przemyslaw2ar » 20 sty 2013, 18:33

Po pierwsze proszę mnie tu nie wyzywać bo gdybyśmy stali oko w oko to dostałbyś normalnie w...
Problemem jest właśnie to że mi praca zajmuje większość mojego czasu i nie siedzę z du** przed kompem i nie wypisuję takich pierdół . Sugerujesz mi wchłonięcie całej wiedzy na temat linuksa z czego będę potrzebował może 5%
Prawda jest taka że gdybym miał dobrze skonfigurowany system i program do obsługi CNC to reszta już nie powinna mnie interesować.
Gdy idziesz po poradę do lekarza to on wysyła Cię na studia medyczne ?
Weź się człowieku zastanów.
Prawda jest taka że to ty jesteś leniem bo trudno Ci napisać kilka zdań na temat

Awatar użytkownika

MlKl
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 9
Kontakt:

Post napisał: MlKl » 20 sty 2013, 18:38

tuxcnc pisze:
MlKl pisze:Nie zwracaj uwagi na zrzędzenie tuxcnc - on już tak ma... :)
A Tobie to się dla odmiany wydaje, że każdy może obsługiwać komputer.
Nie każdy, niektórym to po prostu nigdy się nie uda.
Jednym z powodu debilizmu, innym z powodu lenistwa.

.
Każdy, kto potrafi obsłużyć komputer z Windows, da radę sobie z Linuxem. Nie siej popeliny. Wystarczy chcieć.

Twoja metoda udzielania pomocy jest ewidentnie do du**. Wymagasz, żeby ktoś udowodnił najpierw, że jemu żadna pomoc nie jest potrzebna... Gdyby nie potrzebował pomocy, nie zadawałby pytań. Ja też wielu rzeczy nie wiem, i zadaję pytania. To normalne. I nie ma się co sadzić, ani ubliżać pytającemu. Nie chcesz odpowiadać - nie odpowiadaj.

IMPULS3
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 2

Post napisał: IMPULS3 » 20 sty 2013, 18:55

Autor tematu
przemyslaw2ar

Post napisał: przemyslaw2ar » 20 sty 2013, 18:58

Miki a zapytam inaczej, jest dystrybucja ubuntu z linuxCNC gdzie jest już włączone NGCGUI? Zapewne mam już zasyfiony obecny system i myślę nad reinstalacją no i jeżeli coś takiego było by to z mojego punktu widzenia prościej dla mnie było by ściągnąć taki obraz płyty i zainstalowanie systemu od nowa.

Z góry przepraszam za niefachową terminologię aby co bardziej obyci zaraz mnie ty nie złajali od gamoni, leni i debili

Awatar użytkownika

MlKl
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Kontakt:

Post napisał: MlKl » 20 sty 2013, 18:59

IMPULS3 - Tak, o tym wątku, ale jest jeszcze jeden, też w oftopie, wcześniejszy. Teraz rozumiesz, dlaczego walczę o zakładanie wątków dla konkretnych tematów? Potem nawet jak człowiek nie wie czegoś, to łatwo znajdzie. W oftopie znaleźć prawie niemożliwe, a na pewno nie szybko.

[ Dodano: 2013-01-20, 19:02 ]
przemyslaw2ar pisze:Miki a zapytam inaczej, jest dystrybucja ubuntu z linuxCNC gdzie jest już włączone NGCGUI? Zapewne mam już zasyfiony obecny system i myślę nad reinstalacją no i jeżeli coś takiego było by to z mojego punktu widzenia prościej dla mnie było by ściągnąć taki obraz płyty i zainstalowanie systemu od nowa.

Z góry przepraszam za niefachową terminologię aby co bardziej obyci zaraz mnie ty nie złajali od gamoni, leni i debili
Ty juz masz zainstalowaną dystrybucję z NGCGUI, tylko sobie nie skonfigurowałeś maszyny pod nią. Ja to już tu na forum parę razy opisywałem, ale zawsze w odpowiedzi na czyjeś pytanie zadane w środku wątku o czymś zupełnie innym, i teraz trudno to szybko wyłuskać z moich 2200 wpisów.
Ostatnio zmieniony 20 sty 2013, 19:03 przez MlKl, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika

tuxcnc
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 5

Post napisał: tuxcnc » 20 sty 2013, 19:02

MlKl pisze:Każdy, kto potrafi obsłużyć komputer z Windows, da radę sobie z Linuxem.
Oczywiście że każdy, kto potrafi obsłużyć komputer z Windows, da radę sobie z Linuxem, pod warunkiem jednak że nie jest leniem.
Leń tamten system jakoś tam poznał, a tego nie pozna, bo mu się nie chce.
Trudno to zrozumieć ?

Miki, to że ktoś deklaruje chęci, wcale nie oznacza że je posiada.
Dałem klientowi link do wielkiego i polskojęzycznego forum Ubuntu, z tysiącami pytań i tysiącami odpowiedzi, ale on nie będzie po internecie szukał.
To niech nie szuka.
Ja pacjentowi więcej do powiedzenia nie mam.

.

Awatar użytkownika

tanifon
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 1
Kontakt:

Post napisał: tanifon » 20 sty 2013, 19:06

MlKl pisze:Nie zwracaj uwagi na zrzędzenie tuxcnc - on już tak ma... :)
Coś jak Rico .. ten pingwin nigdy się nie zmieni :d
artstudio - program od ktorego zaczynalem swoja przygode z komputerami

Awatar użytkownika

MlKl
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Kontakt:

Post napisał: MlKl » 20 sty 2013, 19:09

tuxcnc - Na pewno nie zachęcisz nikogo do nauki swoją metodą. Tu się nie zbierają programiści i informatycy, większość użytkowników to ślusarze, tokarze, frezerzy. Ich nie interesuje zgłębianie tajników systemów operacyjnych. Potrzebują porady w konkretnym problemie - i nie mów mi, że autor wątku znajdzie na forum Ubuntu poradę, jak uruchomić NGCGUI w konfiguracji swojej maszyny CNC.

A on to uruchomi, i będzie używał maszyny, Linuxem i jego problememi nie zajmując się zupełnie.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „LinuxCNC (dawniej EMC2)”