Cześć.
Powiedzcie mi, jak wygląda sprawa sprzedaży / zamiany kupionego oprogramowania?
W zeszłym roku kupiłem program edgecam, ale jakoś mi nie leży ( chyba za bardzo rozbudowany jak na to do czego go używam ).
Czy istnieje opcja sprzedaży lub zamiany kupionego programu?
Jak sądzicie?
Sprzedam oprogramowanie CAD/CAM?
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
Re: Sprzedam oprogramowanie CAD/CAM?
http://www.gazetaprawna.pl/artykuly/983 ... encja.html Dokładnie, tak jak sprzedajesz np. laptop z Windowsem. Masz licencję, możesz odsprzedać.
-
- Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
To nie takie proste.
Licencja jest zarejestrowana na firmę, która kupiła oprogramowanie. Najlepiej będzie jak skontaktujesz się z dostawcą licencji. Bez jego pośrednictwa i tak nic nie zrobisz. Nawet jako komuś przekażesz licencję to będzie ona podpięta pod Twoją firmę. W razie jakichkolwiek problemów (pomijając kwestie prawne) użytkownik licencji nie uzyska wsparcia, np. spali mu się komputer. Ty będziesz mógł odzyskać licencję, ktoś inny już niekoniecznie.
Licencja jest zarejestrowana na firmę, która kupiła oprogramowanie. Najlepiej będzie jak skontaktujesz się z dostawcą licencji. Bez jego pośrednictwa i tak nic nie zrobisz. Nawet jako komuś przekażesz licencję to będzie ona podpięta pod Twoją firmę. W razie jakichkolwiek problemów (pomijając kwestie prawne) użytkownik licencji nie uzyska wsparcia, np. spali mu się komputer. Ty będziesz mógł odzyskać licencję, ktoś inny już niekoniecznie.
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Zależy czy kupiłeś towar czy usługę. Jeżeli producent sprzedaje licencję jako usługę to może rodzić problemy ze sprzedażą. Zapytaj dystrybutora u którego kupiłeś.