czy postprocessory są chronione prawami autorskimi.
-
Autor tematu - ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
czy postprocessory są chronione prawami autorskimi.
Jak w temacie... widzę w plikach zazwaczaj zapis że ... bazuje na postprocesorze jakimś tam. Ani wzmianki o autorzea ani nic, czy mogę legalnie sobie przerobić istniejący (konkretnie w programie sheetcam) postprocesor i udostępnić na serwerze (nieodpłatnie) ?
-
- Lider FORUM (min. 2000)
jeżeli postprocesor wchodzi w skład licencjonowanego programu nie masz prawa go przerabiać a tym bardziej udostępniać.
Oczywiście są camy w których jest opcja edycji posta ale możesz go używać tylko w tym camie na który masz wykupioną licencje.
Tyle mniej więcej kiedyś usłyszałem od producenta programu.
Oczywiście są camy w których jest opcja edycji posta ale możesz go używać tylko w tym camie na który masz wykupioną licencje.
Tyle mniej więcej kiedyś usłyszałem od producenta programu.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
oczywiście możesz napisać nowego pp "podglądając" istniejący i sam go udostępnić
,
tak samo jak piszesz program pod winde, M$ pytać nie musisz.
Żaden większy producent programów komercyjnych raczej nie udostępni Twojego pp z kilku przyczyn, mają sprawdzonych dostawców i przetestowany "towar" a na ilu maszynach twój pp przetestujesz?
Producenci komercyjni nie testują, wspomagają tylko wymagają.

tak samo jak piszesz program pod winde, M$ pytać nie musisz.
Żaden większy producent programów komercyjnych raczej nie udostępni Twojego pp z kilku przyczyn, mają sprawdzonych dostawców i przetestowany "towar" a na ilu maszynach twój pp przetestujesz?
Producenci komercyjni nie testują, wspomagają tylko wymagają.