CAM do cięcia blach
-
Autor tematu - Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 5
CAM do cięcia blach
Pytanie z kolegów zajmujacych sie programowaniem maszyn do ciecia blach (gazówka, plazma laser woda) jakiego CAM-u używacie i wasze odczucia co do używanego softu!!
Tagi:
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
My np.: używamy do plazmy oprogramowanie FastCAM , FastNEST, FastPLOT.
oto link do:
http://www.fastcamusa.com/new/fastcam/index.php3
oto link do:
http://www.fastcamusa.com/new/fastcam/index.php3
Czlowiek z ideą jest uważany za wariata - aż do czasu gdy jego idea zwycieży. (Potem uznaje się go za bohatera i za pioniera danej dyscypliny.)
Pomogłem...
to nacisnij POMÓGŁ :]
Pomogłem...

-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
samo przygotowanie programu na pojedyńczy detal idzie sprawnie i przyjemnie , ale tu uwaga lepiej jest już przygotować sobie detal np: w autocadzie zapisać w dxf i zainportować do samego programu bo rysowanie w samym programie to katorga:( po prostu uboga wersja cada , samo ułożenie detali na arkuszu blachy to czysta formalność o ile mamy opcję automatycznego rozłożenia detali..pop9 pisze:A jakie wrazenia z pracy na nim??
[ Dodano: 2006-07-30, 10:02 ]
zależy co masz na myśli.pop9 pisze:Widziałes w akcji inne progi??
bo do obsługi plazmy niestety tylko ten widziałem:(
Czlowiek z ideą jest uważany za wariata - aż do czasu gdy jego idea zwycieży. (Potem uznaje się go za bohatera i za pioniera danej dyscypliny.)
Pomogłem...
to nacisnij POMÓGŁ :]
Pomogłem...

-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 3
takie cos bedzie mialo miejsce we wiekszosci programow cam. kiedys do robienia programow na laser uzywalem sigmanest i tez rysowanie bylo katorga, wiec robilem dokladnie jak gmaro poprostu import dxf.gmaro pisze:w autocadzie zapisać w dxf i zainportować do samego programu bo rysowanie w samym programie to katorga:
POZDRAWIAM
-
Autor tematu - Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 5
Robie rozenanie na rynku co kupi do nas do firy bo jak na razie to wszystko recznie albo przebisywanie linijek kodu do notatnika!!
A chodzi mi o soft do plazmy z gazówką, a w przyszłośći szefostwo mysli o laserze więc odrazu chciałbym mieć możliwość odpalenia dodtkowego postprocesora! Jak pracuje sie sie z SigmaNest??
A chodzi mi o soft do plazmy z gazówką, a w przyszłośći szefostwo mysli o laserze więc odrazu chciałbym mieć możliwość odpalenia dodtkowego postprocesora! Jak pracuje sie sie z SigmaNest??
-
-
-
- Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 1
Ciecie blachy
Witam, ostatnio na necie natknąłem się na program FABWorks do cięcia blachy. Ma kilka ciekawych funkcji optymalizujących rozmieszczenie elementów wycinanych na arkuszu. Niestety nie wiem czy w Polsce go ktoś ma i stosuje...
Pozdrawiam
Pozdrawiam
hobbysta