Witam serdecznie
Mam pytanie czy programy typu ArtCam, RhinoCam, AutoCad, SolidEdge, SolidWorks pójdą na MacBooku lub iMacu bez problemu?
Mam dylemat w kupnie nowego komputera i poważnie zastanawiam się nad kupnem produktu z logiem jabłuszka
Ale z kolei nie wiem czy powyższe programy będą działały, a to jest dla mnie dość ważne.
MacBook? PC? Problem...
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
Niedawno bardzo spodobała mi się Magic Mouse wspomnianego jabłuszka
- w moim przypadku było to w drugą stronę, czyli próbowałem ją zainstalować w Windowsie na "zwykłym" laptopie. Udało mi się uruchomić podstawowe funkcje, niestety z tymi magicznymi nie dało rady.
Natomiast co do Boot Camp'a kolega marchru ma rację, mój znajomy posiada Mac'a, ma dodatkowo zainstalowanego XP'ka i tutaj kilka programów CAD/CAM - działają bez problemu.
Tym zalaniem Europy Mac'ami chyba bym się zbytnio nie przejmował, konkurencja jest szeeeroka jak ten ocean nas dzielący
.

Natomiast co do Boot Camp'a kolega marchru ma rację, mój znajomy posiada Mac'a, ma dodatkowo zainstalowanego XP'ka i tutaj kilka programów CAD/CAM - działają bez problemu.
Tym zalaniem Europy Mac'ami chyba bym się zbytnio nie przejmował, konkurencja jest szeeeroka jak ten ocean nas dzielący

CAD/CAM CAGILA
Porównanie programów dla wycinarek CNC => http://www.cnc.info.pl/topics51/automat ... t18915.htm
Optymalny automatyczny nesting to już połowa sukcesu, kliknij na WWW i dowiesz się więcej
Porównanie programów dla wycinarek CNC => http://www.cnc.info.pl/topics51/automat ... t18915.htm
Optymalny automatyczny nesting to już połowa sukcesu, kliknij na WWW i dowiesz się więcej

-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
Apple nadaje się bardziej do grafiki 3d i wszelkiego rodzaju multimediów (video, dźwięk itp). Pod tym względem, konkurenci nie dorównują mu do pięt
Do CAD/CAM lepiej Windowsa (niestety
). Mimo wszystko lepsze wsparcie jest.
Moim zdaniem kupowanie Maca i instalowanie na nim "okienek" mija się z celem - sprowadzasz sprzęt z za oceanu i wrzucasz mu na pokład Windowsa
Lepiej kupić mocnego PC wykorzystasz go do swojej pracy, a jeśli chcesz poznać system Mac'a to można zastosować wirtualizację i potrenować trochę 

Do CAD/CAM lepiej Windowsa (niestety

Moim zdaniem kupowanie Maca i instalowanie na nim "okienek" mija się z celem - sprowadzasz sprzęt z za oceanu i wrzucasz mu na pokład Windowsa