Tria 7500
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
no to ogulnie jest problem ja walcze z tym problemem juz od jakiegos czasu. I powoli moliwosci sie koncza jednak zwazajac na moja upartosc to uderzam do producenta morbidelli z przedstawicielstwem w usa. O mozliwosc zakupu od nich programu zwanego TRIA PC jest to programik do kompilacji zapisu asci na na binarny czyli na format jaki umie odczytac ta maszyna.
A tak przy okazji to z tego tytulu ze ta maszyna jest z 1993 wiec niewszystkie softwery posiadaja postprocesory morbidelli, w zwiazku z tym musze sie uczyc kolejnego porogramu jakim jest alpha cam ale jest problem z dostepem do literatury.
Mam opanowanego mastercama i to calkiem niezle,ale ze wzgledu na koszty musze sie uczyc nowego programu bo szef nie chce wylozyc pieniedzy na napisanie postprocesora w mastercam ale dla tej kontroli tria 6000.
A tak przy okazji to z tego tytulu ze ta maszyna jest z 1993 wiec niewszystkie softwery posiadaja postprocesory morbidelli, w zwiazku z tym musze sie uczyc kolejnego porogramu jakim jest alpha cam ale jest problem z dostepem do literatury.
Mam opanowanego mastercama i to calkiem niezle,ale ze wzgledu na koszty musze sie uczyc nowego programu bo szef nie chce wylozyc pieniedzy na napisanie postprocesora w mastercam ale dla tej kontroli tria 6000.
-
- Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 2
odnośnie Tria6000 to znam ją na wylot i wcale nie jest potrzebny żaden program czy postprocesor, wystarczy zwymiarowany rysunek i TriaPC lub maszyna a Tria 7500 jak pamiętam różni się tylko tym że ma magazynek narzędzipiotr79 pisze:no to ogulnie jest problem ja walcze z tym problemem juz od jakiegos czasu. I powoli moliwosci sie koncza jednak zwazajac na moja upartosc to uderzam do producenta morbidelli z przedstawicielstwem w usa. O mozliwosc zakupu od nich programu zwanego TRIA PC jest to programik do kompilacji zapisu asci na na binarny czyli na format jaki umie odczytac ta maszyna.
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 3
Author 502 z 1994 roku dziala na TRIA 6000, Wiem bo obecnie na nim pracuje ale widzialem wersje gdzie bylo już zamontowane sterowanie TRIA 7500
[ Dodano: 2010-09-20, 13:57 ]
A tak na marginesie to post procesory Tria 4000,4500,6000 oraz 7500 posiada program PanelCAM. Jest bardzo łatwy w obsłudze wersja demo.
[ Dodano: 2010-09-20, 13:57 ]
A tak na marginesie to post procesory Tria 4000,4500,6000 oraz 7500 posiada program PanelCAM. Jest bardzo łatwy w obsłudze wersja demo.