jak wygiąc tekst po okręgu ?
-
Autor tematu - ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 3
jak wygiąc tekst po okręgu ?
witam
mam kłopot ...
potrzebuję wygiąć tekst tak aby został zaokrąglony na łuku o zadanej średnicy
nie mogę tego wykonać
podpowiecie co nieco ?
uzywam DoubleCad ale mam też autocada 2007 demo
mam kłopot ...
nie mogę tego wykonać
podpowiecie co nieco ?
Tagi:
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
-
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
Re: jak wygiąc tekst po okręgu ?
W załączniku przesyłam przykład wygiętego tekstu, możemy zadać dowolny promień gięcia, program CAGILA jednocześnie automatycznie zamienia splajny w styczne łuki (nie musimy nic ręcznie poprawiać).numerek pisze:witam
mam kłopot ...
nie mogę tego wykonać
podpowiecie co nieco ?
- Załączniki
-
- CAGILA.zip
- (11.04 KiB) Pobrany 838 razy
CAD/CAM CAGILA
Porównanie programów dla wycinarek CNC => http://www.cnc.info.pl/topics51/automat ... t18915.htm
Optymalny automatyczny nesting to już połowa sukcesu, kliknij na WWW i dowiesz się więcej
Porównanie programów dla wycinarek CNC => http://www.cnc.info.pl/topics51/automat ... t18915.htm
Optymalny automatyczny nesting to już połowa sukcesu, kliknij na WWW i dowiesz się więcej

-
Autor tematu - ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 3
ni huhu nie mogę znaleźć tego express tool - jak ja nie cierpię auto cada !!!!
adryjan daj juz spokój z tą cagillą - czasami myślę że masz jakiś problem z myśleniem ....
pytałem o double cada ew acada a Ty wyjeżdzasz z cagillą - i co ?
myślisz że skoro nie potrafię zrobić w Cadzie to zakupię program za 7 tyś Euro aby wygiąc tekst na kole ???
bardzo cię proszę uspokój się bo już mnie szlag trafia na tę cagillę
co otworzę forum to cagilla - strach otwierać drzwi w domu bo a nóż widelec adryjan z cagillą będzie stał ....
dobra co do sedna :
muszę się zaś nauczyć corela - cóż nie zawsze jest niedziela
ciężko tak się uczyć na stare lata
adryjan daj juz spokój z tą cagillą - czasami myślę że masz jakiś problem z myśleniem ....
pytałem o double cada ew acada a Ty wyjeżdzasz z cagillą - i co ?
myślisz że skoro nie potrafię zrobić w Cadzie to zakupię program za 7 tyś Euro aby wygiąc tekst na kole ???
bardzo cię proszę uspokój się bo już mnie szlag trafia na tę cagillę
co otworzę forum to cagilla - strach otwierać drzwi w domu bo a nóż widelec adryjan z cagillą będzie stał ....
dobra co do sedna :
muszę się zaś nauczyć corela - cóż nie zawsze jest niedziela

ciężko tak się uczyć na stare lata

-
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
Ja jestem bardzo spokojny - bez obaw
.
Ja z kolei proponuję Tobie numerek opanowanie nerwów, bo to zupełnie niepotrzebne.
Myślałem, że mogę Ci pomóc - od tego też to forum jest, czy ja Tobie w jakikolwiek sposób narzuciłem zakup programu?. Nie sądzę. Teraz już dałeś jasno do zrozumienia to co dałeś.
Możesz być pewien, że potrafię z takich "wypocin" wyciągać logiczne wnioski
.
Koniec tematu.
Pozdrawiam serdecznie i życzę powodzenia.

Ja z kolei proponuję Tobie numerek opanowanie nerwów, bo to zupełnie niepotrzebne.
Słuchaj jak dla mnie możesz to nawet zrobić w "darmowym" programie Microsoft Paint - byle skutecznie.numerek pisze: myślisz że skoro nie potrafię zrobić w Cadzie to zakupię program za 7 tyś Euro aby wygiąc tekst na kole ???
Myślałem, że mogę Ci pomóc - od tego też to forum jest, czy ja Tobie w jakikolwiek sposób narzuciłem zakup programu?. Nie sądzę. Teraz już dałeś jasno do zrozumienia to co dałeś.
Możesz być pewien, że potrafię z takich "wypocin" wyciągać logiczne wnioski

Koniec tematu.
Pozdrawiam serdecznie i życzę powodzenia.
CAD/CAM CAGILA

-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 1
Express tools jest dodatkową pozycją w menu głównym (plik, edycja itp). Ale występuje tylko w pełnym ACadzie (nie w LT) i dodatkowo musisz sam go sobie zainstalować (automatyczna instalacja ACad'a nie ma express tools, musisz dodać je w niestandardowej).
Tak przy okazji, trudny masz ten tekst? Ja miałem raz zlecenie na "wybrzuszenie" tekstu. Poradziłem sobie żmudną ręczną metodą wykreślną. Jak w załączniku.
Napis miałem zrobiony osobno.
Tak przy okazji, trudny masz ten tekst? Ja miałem raz zlecenie na "wybrzuszenie" tekstu. Poradziłem sobie żmudną ręczną metodą wykreślną. Jak w załączniku.
Napis miałem zrobiony osobno.
- Załączniki
-
- brzuszek.zip
- (31 KiB) Pobrany 481 razy