Program do prostego rysowania i wymiarowania
-
Autor tematu - Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 2
Program do prostego rysowania i wymiarowania
Panowie poszukuję na androida prostego programu do rysowania z możliwością wpisania wymiarów, żaden cad nie potrzebny, bardziej szkic i naniesienie wymiarów. Fajnie jakby była możliwość zrobienia zdjęcia i na nie nanieść wymiary.
Krak.
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
Re: Program do prostego rysowania i wymiarowania
Jeśli chcesz palcem zrobić szkic, to Sony ma w Google play aplikację "szkic" (działa nie tylko na ich telefonach).
Jeśli chcesz na zdjęciach coś dodawać, to sprawdź, bo fabrycznie zainstalowana apka w telefonie, do wyświetlania zdjęć może już umożliwiać dodanie jakiegoś odręcznego szkicu
Jeśli chcesz na zdjęciach coś dodawać, to sprawdź, bo fabrycznie zainstalowana apka w telefonie, do wyświetlania zdjęć może już umożliwiać dodanie jakiegoś odręcznego szkicu
-
Autor tematu - Specjalista poziom 3 (min. 600)
Może sprecyzuję, często klient przynosi szablon, powiedzmy prostokąt o wymiarach 3000x1500mm w nim kilka otworów i wycięć, chcę zrobić szkic i wymiarowanie na tablecie a nie szukać notesu, ołówka itd. Żaden cad nie potrzebny.
Miałem fajny program na ipadzie ale padł, prosty rysunek typu linie, kwadraty koła itd, można było zaznaczyć 2 punkty pokazywały się strzałki i możliwość wpisania wymiarów, o takie coś mi chodzi.
Miałem fajny program na ipadzie ale padł, prosty rysunek typu linie, kwadraty koła itd, można było zaznaczyć 2 punkty pokazywały się strzałki i możliwość wpisania wymiarów, o takie coś mi chodzi.
Krak.
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
Spróbuj programu Measure & Sketch, w wersji darmowej ma jakieś ograniczenia, ale może Ci wystarczyć. Zdjęcia można robić z poziomu programu, lub z pamięci telefonu otwierać.