A możesz mi przesłać ten plik? Nigdy takiego komunikatu nie otrzymałem. Ale jak prześlesz to sprawdzę czy plik jest prawidłowo zamknięty i Ci napiszę. I oczywiście sprawdzę czy u mnie w vectric aspire sie otwiera.
A więc tak - chciałem to importować w vectric aspire 3.0 i efekt jest taki sam jak u Ciebie. Chciałem sprawdzić plik w programie netffabb studio i dostałem komunikat, że plik stl jest uszkodzony. Na sam koniec próbowałem otworzyć plik w rhinoceros i dostałem komunikat " nie ma obiektów spełniających standard stl w pliku". W rhino próbowałem zrobić to na dwa sposoby poprzez polecenie "otwórz" oraz "import". Niestety wszystko było porażką.
Ale ja przypuszczam (tylko przypuszczam), że coś jest nie tak z siatkami. Ja na Twoim miejscu sprawdziłbym czy polilinnie nie nałożyły jakimś sposobem na sitaki. A może bryła która była tworzona z jakichś elementów nie została zamknięta. Ale podkreślam to są tylko przypuszczenia a nie złoty środek na naprawę tego pliku. A tak naprawdę to zamiast szukania lekarstwa narysuj te bryłę od nowa.