kursy CNC - czy warto ?
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 6
I po kursie w cnc start .
Właśnie ukończyłem kurs w Cnc Start . I muszę przyznać że jestem więcej niż zadowolony . Przede wszystkim jako laikowi (stolarz z zawodu ) zostałem przygotowany na głębokie wody cnc . Organizacja kursu przygotowana pod każdym względem (merytorycznie i praktycznie ) Masa wiedzy co może przerażać na początku z każdym dniem jest łatwiej i prościej . Duży nacisk na G cody (dużo ćwiczeń samodzielnych ) . Wcześniej ściągałem wszystko chaotycznie z netu (nie bardzo pojmując co jest co ) teraz moja wiedza jest uporządkowana , ukierunkowana i ode mnie zależy ciąg dalszy . Prowadzący kurs profesjonalnie przygotowany ma czas dla każdego , zależy mu żebyś rozumiał co piszesz , co robisz . Zajmują się tylko cnc i są w tym dobrzy . Nie jest tani ten kurs (tylko 3 uczestników pracuje w Polsce ?? reszta poza granicami . Część korzystała z hotelu (skromny , czysty bez zarzutu ) bez problemu możesz brać laptopa z kursu do domu czy hotelu . Hotel dobry pomysł masz więcej czasu na ćwiczenia i możesz z kimś z kursu przeanalizować lekcje . Reasumując czy wybrałbym się jeszcze raz tak . Po kursie wiem co dalej i moja wiedza jest uporządkowana . Pozdrawiam
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 7
Re: I po kursie w cnc start .
Witamwczoraj pisze:Właśnie ukończyłem kurs w Cnc Start . I muszę przyznać że jestem więcej niż zadowolony . Przede wszystkim jako laikowi (stolarz z zawodu ) zostałem przygotowany na głębokie wody cnc . Organizacja kursu przygotowana pod każdym względem (merytorycznie i praktycznie ) Masa wiedzy co może przerażać na początku z każdym dniem jest łatwiej i prościej . Duży nacisk na G cody (dużo ćwiczeń samodzielnych ) .....
Napisz program na detal (patrz; załącznik) ... może się skuszę i sam skorzystam z usług Cnc Start

p.s.
Jakiego sterowania uczą?
Mariusz.
Ostatnio zmieniony 25 lis 2012, 18:07 przez WZÓR, łącznie zmieniany 1 raz.
Pomagam w:
HAAS - frezarki, tokarki
HAAS - frezarki, tokarki
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 6
Na priv wysłałem tobie odpowiedz napisany program . Ale przede wszystkim proponuje założyć nowy wątek . Myślę że nie będzie za bardzo obiektywne ocenianie poziomu kursu po poziomie uczestników . Chce tylko powiedzieć że Ja jestem zadowolony , pasował mi czas(długość ) miejsce i termin dla tego się zdecydowałem po kursie mogę stwierdzić że warunki (no może klima nie za bardzo chodziła tak jak powinna
) były bardzo ok . Teraz mam zamiar rozwijać się dalej z pomocą forumowiczów min .
Ps nie mówię że to jest najlepszy kurs w Polsce nie mam pojęcia o innych !!
poprostu zaryzykowałem i jestem zadowolony choc zdaje sobie sprawe że to jest początek (dobry początek )
Pozdrawiam .

Ps nie mówię że to jest najlepszy kurs w Polsce nie mam pojęcia o innych !!
poprostu zaryzykowałem i jestem zadowolony choc zdaje sobie sprawe że to jest początek (dobry początek )
Pozdrawiam .