Jest taka opcja. Trzeci przycisk na pasku na dole, po lewej stronie. Włącza/wyłącza siatkę.numerek pisze: brakuje mi kilku opcji
-siatka - nie mozna jej wyłączyć -czasami lepiej jest bez siatki
Także jest taka opcja. Czwarty przycisk na pasku na dole, po lewej stronie. Włącza/wyłącza przyciąganie do siatki. Przyciąganie włączone jest defaultowo.numerek pisze: -przyciągaj do siatki - nie ma tej funkcji -skoro jest siatka to niech będzie opcja przyciagania teraz trzeba ręcznie wpisac połóżenie x,y i wówczas przyciągnie do punku
Jest sporo skrótów klawiaturowych. Ich opis zamieściłem na końcu manuala w PDFie.numerek pisze: - brak skrótów klawiaturowych -wszystko trzeba robić gryzoniem -spowalnia to pracę !
Kreskowanie związane jest z wypełnieniem. Rysujesz obiekt, zamykasz go (jeśli nie był zamknięty). Teraz (przy zaznaczonym obiekcie) wybierasz rodzaj kreskowania i klikasz lewym klawiszem na palecie kolorów. Kreskowanie otrzymuje kolor, jaki wybrałeś.numerek pisze: kreskowanie obiektów -nie mogę znaleść zmiany koloru kreskowania .? w tej chwili jest tylko biały ......
Pomyślę nad dorobieniem takiej opcji.numerek pisze: i jeszcze jedno - chodzi o to że rysując jakiś obiekt po zakończeniu rysunku nalezy kliknąć strzalke aby wyjść z rysowania następnego obiektu -czy można by miec wybór np w opcje -> rysuj tylko raz albo cos podobnego
Poczytaj instrukcję. Większość ma!numerek pisze: generalnie mogę powiedzieć że za duzo machania myszą -to naprawdę spowalnia pracę
gdyby wszystkie te opcje które są na belkach miały zdefiniowane skroty klawiaturowe program byłby naprawdę super
OK. Zapisuję Cię na listę.numerek pisze: jakby co to polecam się jako beta tester
No i jak mu to idzie na Linuksie?numerek pisze: opcje siatki znalazłem -poprzednio nie było ich tzn nie pokazywaly się wszystkie paski
to pewnie dlatego że program jest emulowany na linuksie![]()
No w tej wersji to nie takie proste. W następnej będą logiczne intersekcje oraz narzędzie do cięcia obiektów (nóż).numerek pisze: aha i jeszcze jedno -gdzie jest usuwanie lini ?
rysuję kwadrat i po nałożeniu innych elementów chę usunąć zbedne linie i ........?
Pozdrawiam, i dziękuję za uwagi.