AlphaCama warto się nauczyć, choć prosty na pewno nie jest. Jak cię męczy, albo jesteś daleko w lesie to polecam MasterCAM. Bardziej przyjazny.King86 pisze:Panowie może inny jakiś program mi polecicie??
Potrzebny program dla początkującego :)
-
- Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
Po włączeniu jakiej funkcji wyskakuje Ci błąd w module CAM ??King86 pisze:NIe wiem co jest grane z tym programem ale ciągle nie moge skończyć projektu,cały czas jakieś błędy....Panowie może inny jakiś program mi polecicie??
Podeślij więcej info na adres: [email protected]
-
- Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
- Posty w temacie: 2
ja tak czytam i czegoś nie rozumiem doktor pisze ze najpierw cad potem cam a na końcu cnc
to jak w corelu narysować sześcian bo kwadrat to umiem ale z bryłami to nie mam pojęcia jakiś prosty tani cam sobie chciałem w domu częsci do modelu wyfrezować
jakieś propozycje?
to jak w corelu narysować sześcian bo kwadrat to umiem ale z bryłami to nie mam pojęcia jakiś prosty tani cam sobie chciałem w domu częsci do modelu wyfrezować
jakieś propozycje?
Nie słuchajcie mnie jestem nawalony i bredzę.
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
Wystarczy trochę chęci i konsekwencji, a generalnie wszystko co na początku jest trudne po nauczeniu staje się banalnie prostejasiu... pisze: AlphaCama warto się nauczyć, choć prosty na pewno nie jest.

A tak na poważnie nie sądzę, aby AlphaCAM był trudnym w nauce programem, rysowanie w CAD'ie jest dość intuicyjne (ikony, interfejs), co do CAM'u również nie jest to mocno skomplikowane.
Już kilka przerobionych przykładów (od rysunków do technologii i kodu NC) daje nam w znacznym stopniu obraz całego programu.
CAD/CAM CAGILA
Porównanie programów dla wycinarek CNC => http://www.cnc.info.pl/topics51/automat ... t18915.htm
Optymalny automatyczny nesting to już połowa sukcesu, kliknij na WWW i dowiesz się więcej
Porównanie programów dla wycinarek CNC => http://www.cnc.info.pl/topics51/automat ... t18915.htm
Optymalny automatyczny nesting to już połowa sukcesu, kliknij na WWW i dowiesz się więcej

-
- Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
- Posty w temacie: 2
szkoda fajnie wygląda ale po ściągnięciu nie da się tego zainstalować coś nie tak jakiś błądradanboy pisze:Klego a może ten soft cię zainteresuje:
www.edgecam.pl
Nie słuchajcie mnie jestem nawalony i bredzę.