Najprostsze możliwe aplikacje cam
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
-
- Posty w temacie: 3
etet100 pisze:A to Ty byś chciał aby darmowy CAM zapisywał rodzaj i warunki użycia narzędzi? Nie wiem czy taki darmowy CAM istnieje.kubus838 pisze:Witam
Znam freemill ale działa to u mnie niestabilnie (crash w najmniej oczekiwanym momencie). Poza tym nie ma możliwości zapisania ustawień narzędzi w darmowej wersji co jest dla mnie poważnym problemem.
robert
-
Autor tematu - Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 6
- Kontakt:
kubus838 pisze:A niby czemu nie ? Może w takiej aplikacji brakować zaawansowanych funkcji ale zapamiętanie narzędzi do nich nie należy. To powinno być reklamowane jako wersja testowa a nie jako super za***iste darmowe narzędzie.etet100 pisze:A to Ty byś chciał aby darmowy CAM zapisywał rodzaj i warunki użycia narzędzi?kubus838 pisze:Witam
Znam freemill ale działa to u mnie niestabilnie (crash w najmniej oczekiwanym momencie). Poza tym nie ma możliwości zapisania ustawień narzędzi w darmowej wersji co jest dla mnie poważnym problemem.
-
- Posty w temacie: 1
W Inkscape, czyli dość podobnym programie, jest plugin do generowania g-kodu.etet100 pisze:Ktoś oprócz mnie rysuje kształty w corelu
Kiedyś to nawet zainstalowałem i działało, ale dla mnie przydatność takiego rozwiązania jest znikoma.
Do pracy używam programów dla inżynierów, a nie dla artystów i dzięki temu nie mam przykrych niespodzianek że coś do czegoś nie pasuje, bo się np. obrys przeskalował.
Swoją drogą miałem kiedyś ciekawą dyskusję z twórcami Inkscape, którzy za żadną cholerę nie potrafili zrozumieć że wymiar elementu nie powinien uwzględniać obrysu.
Dla nich to jest po prostu program do mazania farbami i ważne jest tylko to co będzie widać na wydruku.
.
-
- Posty w temacie: 3
etet100 pisze:Mówiąc szczerze to jeszcze nie spotkałem(może takie istnieją) się z CAM-em darmowym który buduje biblioteke narzędzi o ma mozliwość wczytanie jej do programu.kubus838 pisze:A niby czemu nie ? Może w takiej aplikacji brakować zaawansowanych funkcji ale zapamiętanie narzędzi do nich nie należy. To powinno być reklamowane jako wersja testowa a nie jako super za***iste darmowe narzędzie.etet100 pisze:A to Ty byś chciał aby darmowy CAM zapisywał rodzaj i warunki użycia narzędzi?kubus838 pisze:Witam
robert