Program do grawerowania literek
-
Autor tematu - Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
- Posty w temacie: 3
Program do grawerowania literek
Witam. jaki byłby najlepszy program do prostego grawerowania liter. Potrzebuje coś do szybkiego zaprojektowania np. jakiegos panelu do maszyny z napisami i wrzucenia tego do macha. Bawiłem się mastercamem ale po wrzuceniu do macha wychodziło 2D zamiast 3D.pomóżcie
Tagi:
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 1
Do prostych zadań wystarcza grawerowanie literek z Macha. Chyba że kolega potrzebuje bardziej fantazyjnych czcionek.
Istnieje plug-in do acada pod nazwą "express tools". Tam jest opcja do rozbicia tekstu na bloki a następnie na linie. W ten sposób można wykonać prawie dowolną czcionkę. Oczywiście jest to wtedy zbiór linii, które należy następnie obrobić w jakimś cam'ie. To tylko jeden z przykładów, nie koniecznie najprostszy w użyciu, ale skuteczny.
Istnieje plug-in do acada pod nazwą "express tools". Tam jest opcja do rozbicia tekstu na bloki a następnie na linie. W ten sposób można wykonać prawie dowolną czcionkę. Oczywiście jest to wtedy zbiór linii, które należy następnie obrobić w jakimś cam'ie. To tylko jeden z przykładów, nie koniecznie najprostszy w użyciu, ale skuteczny.
-
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Kontakt:
-
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
Z tymi wizardami w Mach to ciekawa sprawa mam licencje na Macha ale tez mam z tym problemy niektore chodza mi tylko w calach (frezowanie gwintu ) a np grawerowanie tekstu trzeba nieustannie kontrolowac tzn zmiana odstepu liter czy wysokosci proadzi do zmiany pozycji startowej nie udalo mi sie uruchomic wiercenia po okrego pomimo wielu prob czy wy tez tak macie a moze po prostukupic licencje na wizardss 50 usd nie fortuna
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Kontakt:
Z tańszych:
Corel, Educad
Droższych nie proponuje bo tylko do grawerowania tekstu nie ma sensu.
Corel, Educad
Droższych nie proponuje bo tylko do grawerowania tekstu nie ma sensu.
https://www.instagram.com/cncworkshop.pl/
Obróbka CNC - frezowanie & toczenie
Obróbka CNC - frezowanie & toczenie