Wersję edukacyjną najprawdopodobniej pomoże ci znaleźć nauczyciel. Tu: http://www.autodesk.pl/products/autodes ... free-trial masz bezpłatnego triala, niestety tylko 30 dni. Wersji edukacyjnych Autodesk chyba nie miał, ale możesz napisać, może ci coś dadzą.
Ważne - zamiast uczyć się od razu rysować, poczytaj trochę o organizacji rysunku, a konkretnie o warstwach i kolorach na nich. To ważne, bo jak nauczysz się źle, to będziesz miał kupę roboty, a rysunki i tak będą z błędami. Najkrócej - chodzi o to, żeby cały zespół był w jednym rysunku. Na jednej warstwie tylko osie (możesz warstwy wyłączać i włączać - widoczność), na następnej np. obudowa, na kolejnej np. jakiś wałek. Aha, oczywiście wymiarowanie każdego elementu również na osobnej warstwie.
I powodzenia!
AutoCad z kąd pobrać i jaką wersję?
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 2
Znacznie łatwiej jest się przestawić z AutoCADa na Solida niż na odwrót. Człowiek uczy się rozleniwiającego programu, idzie do pracy i się okazuje że używają tam DraftSighta, gdzie nie ma żadnych ułatwień i ma problemy. Człowieka z 30 letnim stażem pracy, gdzie szczytem nowoczesności były programy typu AutoCad/DraftSight ciężko jest przekonać, że w innych programach można to samo zrobić o wiele szybciej i trzeba robić w DrafcieGraphart pisze:A co chcesz się uczyć? Niepotrzebnego klikania?smieszek88 pisze:AutoCAD jest o wiele lepszy do nauki bo nie ma ułatwieńGraphart pisze:Daruj sobie autoCAD'a...

Osobiście pobieram wersje studenckie z students.autodesk.com/ ale trzeba mieć status studenta odpowiedniej uczelni.
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 3
Nauczyciel nie zbyt da mi autocada!
Myślę że na pewno nie da mi nauczyciel autocada,powie że to jest szkoły itp...W sali informatycznej komputery są nawet na kłódki zamykane żeby ktoś czegoś nie ukradł!
A nie można pobrać crakowanej wersji? Tylko do nauki chce to wiecie !
A ile kosztuje taki oryginalny autocad?
A nie można pobrać crakowanej wersji? Tylko do nauki chce to wiecie !
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
Re: Nauczyciel nie zbyt da mi autocada!
Pisz tak dalej i moderator wyrzuci cię z forum. Oczywiście, że nie można, tym bardziej, że są wersje edukacyjne i gdybyś pomęczył przedstawiciela (autodesk), to pewnie być od nich coś dostał. Czemu nie chcesz napisać do nich kilku mailów, czy zadzwonić?davidek00 pisze:A nie można pobrać crakowanej wersji? Tylko do nauki chce to wiecie !
Z drugiej strony oni wiedzą, że bezsensowne jest dawanie wersji edukacyjnych dziaciakom, bo one to od razu w net wrzucą, choć dla studentów darmowe wersje mają. Ale może ich przekonasz.