czy łatwo się przyuczyć do frezarki/obrabiarki cnc
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 3
czy łatwo się przyuczyć do frezarki/obrabiarki cnc
Witam. Mam 28 lat. Do tej pory pracowałem przez 5 miesięcy przy prasach hydraulicznych oraz krawędziarce komputerowej(nie pamiętam nazwy, wiem, ze była nowa Niemiecka i bardzo droga). Później pracowałem przez 6 lat jako kierowca-magazynier(zastępstwo kierownika podczas jego nieobecności). Dostałem ofertę pracy do przyuczenia przy obsłudze obrabiarki i frezarki CNC. Mam pytanko do doświadczonych osób czy ciężko się przyuczyć obsługi tych maszyn? Od siebie dodam, że wygląda to dla mnie interesująco i przyszłościowo.
Tagi:
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
Re: czy łatwo się przyuczyć do frezarki/obrabiarki cnc
Jezeli tak twierdzisz to nie ma sie nad czym zastanawiac i zaczynaj sie przyuczac.gsekulski pisze:... Od siebie dodam, że wygląda to dla mnie interesująco i przyszłościowo.
Czy jest trudno? Nie.
Wszystko zalezy od podejscia do calej sprawy.
Nie ma głupich pytań, są tylko głupcy którzy ich nie zadają...
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
Wszystko zależy jak złożone rysunki będziesz dostawał, podstawowe komendy w G kodzie można ogarnąc w kilka godzin, paramenty skrawania bierze się z katalogów, a czym cięższy rysunek tym ciężej się pisze program - logika, lecz jeśli będziesz miał kogoś kto Ci na początku potłumaczy to myślę, że szybko załapiesz, a praktyka czyni mistrza:)