Witam Panowie
Mam pytanie , czy ktoś sie spotkał z programem który z jpg, czy bmp, przerobi na dxf, czy dwg ???
bo ja zawsze biore polinie i rysuje recznie...ale nie zawsze dobrze to wyjdzie :/
z góry dziekuje za pomoc
obrys bmp ja jpg
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 2
Re: obrys bmp ja jpg
Wziąłem kiedyś po linie w śmietanie i pół litra i też rysowanie później nie wychodziło.papi pisze:Witam Panowie
Mam pytanie , czy ktoś sie spotkał z programem który z jpg, czy bmp, przerobi na dxf, czy dwg ???
bo ja zawsze biore polinie i rysuje recznie...ale nie zawsze dobrze to wyjdzie :/
z góry dziekuje za pomoc
Dlatego myślę że chodziło ci o polilinie.
Spróbuj Ilustratora - to chyba najlepsze narzędzie do wektoryzacji ( corel też ale trochę za prymitywny).
-
Autor tematu - Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 3
chodzi Ci o illustrator czy Ilustrator ?Grawer.Gift pisze:Wziąłem kiedyś po linie w śmietanie i pół litra i też rysowanie później nie wychodziło.papi pisze:Witam Panowie
z góry dziekuje za pomoc
Dlatego myślę że chodziło ci o polilinie.
Spróbuj Ilustratora - to chyba najlepsze narzędzie do wektoryzacji ( corel też ale trochę za prymitywny).

[ Dodano: 2014-03-19, 15:03 ]
a w programie Aspire jest to możliwe ?
programista technolog Laser3D_Trumpf
programista Frezarki-początki
programista Frezarki-początki
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 2
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
Jest możliwe i co więcej, akurat Aspire robi to (moim zdaniem) całkiem dobrze.papi pisze:a w programie Aspire jest to możliwe ?
Oczywiście wszystko zależy od tego, do czego będziesz używał tak utworzonych wektorów bo dla jednych zastosowań automatyczna wektoryzacja wystarcza spokojnie, a dla innych będzie nie do przyjęcia.
Jednak wierz mi lub nie, że nic nie zastąpi ręcznego obrysowywania bitmapy wektorami, ale robienie tego w AutoCAD-zie, to czysty masochizm

Do tego najlepiej nadaje się (to moja subiektywna opinia) CorelDraw.