Witam, to mój pierwszy post na tym forum.
Piszę w imieniu mojego Taty, który to chciałby posiłkować się Waszą wiedzą w materii robotów typu SCAR.
Jakiego oprogramowania użyć do kompilowania plików Cad'owskich (korzysta z ZWCAD) na g-kody, jeśli chodzi o Scary?
Znajomy sugerował oprogramowanie do SCARa bazujące na Linuxie, jednak nie czytał on plików w formacie docelowym...
(pliki NGC ? A pliki, które posiadamy to NC ).
Jednak pytanie główne brzmi- jaki jest najlepszy (i w sumie najprostszy w obsłudze) program, który czyta pliki z rozszerzeniem NC (rozumiem, że to format zawierający g-kody) i wydawałby polecenia do maszyny ?
Proszę mi brak obycia z fachową nomenklaturą.
Pozdrawiam !
Oprogramowanie do Robota Typu SCARA
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
Powiedz swojemu tacie, że jest pewien minimalny zasób wiedzy, bez którego absolutnie nic nie zrobicie.
Pomóc się Wam nie da, bo czego by nie powiedzieć, to będziecie słuchać jak bajki o żelaznym wilku.
Poza tym, to nie jesteście jedynymi, którzy przychodzą na forum z pytaniem : nic nie wiem, nic nie rozumiem, nic nie umiem, pomóżcie.
Nikt na forum nie dostał drugiego życia żeby tłumaczyć czym różni się plik *.nc od *.ngc.
Każdy ma jedno życie, swoje sprawy, swoje problemy i owszem, może komuś pomóc, ale przy konkretnym problemie, a nie przy kompletnym braku wiedzy w dziedzinie.
.
Pomóc się Wam nie da, bo czego by nie powiedzieć, to będziecie słuchać jak bajki o żelaznym wilku.
Poza tym, to nie jesteście jedynymi, którzy przychodzą na forum z pytaniem : nic nie wiem, nic nie rozumiem, nic nie umiem, pomóżcie.
Nikt na forum nie dostał drugiego życia żeby tłumaczyć czym różni się plik *.nc od *.ngc.
Każdy ma jedno życie, swoje sprawy, swoje problemy i owszem, może komuś pomóc, ale przy konkretnym problemie, a nie przy kompletnym braku wiedzy w dziedzinie.
.