Xilog 3 MMI odczyt DXF
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
Xilog 3 MMI odczyt DXF
Mam problem z załadowaniem plików DXF do xiloga. Przy próbie otworzenia rysunku z dxf wywala: OPERAION NOT PERMITTED Pliki pgm otwierane są bez problemu. W instrukcji jest napisane, że plik dxf powinien zawierać nagłówek, jednak nie jest dokładnie opisane jak go dodać. Lub być może mój problem polega na złej konfiguracji w ustawieniach xiloga. Moze koś doradzi co i jak mam skonfigurować, lub ktoś moze podesłać plik dxf, kóry jest otwierany przez xiloga. Proszę o pomoc
Tagi:
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
-
Jeśli jeszcze nie rozwiązałeśpionserwis pisze:A masz może jakiś patent na przenoszenie krzywych z Corel'a do Xilog'a?

[ Dodano: 2016-12-05, 13:41 ]
Dla dinozaurów jeszcze toto rozgryzających..import DXF,PGE,CNC,XXL w Xilog3adam602 pisze:Mam problem z załadowaniem plików DXF do xiloga. Przy próbie otworzenia rysunku z dxf wywala: OPERAION NOT PERMITTED Pliki pgm otwierane są bez problemu. W instrukcji jest napisane, że plik dxf powinien zawierać nagłówek, jednak nie jest dokładnie opisane jak go dodać. Lub być może mój problem polega na złej konfiguracji w ustawieniach xiloga. Moze koś doradzi co i jak mam skonfigurować, lub ktoś moze podesłać plik dxf, kóry jest otwierany przez xiloga. Proszę o pomoc
F7 (edytor), zmieniamy rozszerzenie pliku w okienku (FILE TYPE) z PGM na DXF lub inny z listy ( wtedy wyświetli się nam szukany plik, wybieramy), i F3 (Shift or rename). Wówczas otworzy się nowe okienko, gdzie z automatu (u mnie, być może da się to zmieniać w preferencjach) ustawiona jest konwersja na PGM. Typ pliku wyjściowego można także zmieniać na XXL i ..DXF.... A po zatwierdzeniu zaczyna się zabawa

SCM Rekord 130
-
Re:
[quote=santee905 post_id=575764 time=1480940516 user_id=63681
Kolejność ścieżek obróbki czy kierunki najczęściej są rozkaszanione. Praca żmudna, przy dużej ilości elementów naraz wręcz niemożliwa do ogarnięcia (uporządkuj z 300 pozycji, gdy każda linia czy łuk zaimportowany osobno, do tego przemieszane jak w lotto..
)))..
[/quote]
Mam pytanie do uporządkowania kolejności wykonywania obróbki.
Przykład:
Mam 15 operacji frezowania tym samym narzędziem i chciałbym operacje od 10 do 15 przenieść na początek.
Jak zrobić normalnie, że zaznaczam te 6 operacji i łącznie przesuwam je na początek za jednym kliknięciem?
W tej chwili muszę każdą operację przesuwać z osobna i na dodatek klikać kilkanaście razy aby przesuwać w górę.
Żadne <shift>, <alt> <ctrl> nie pomagają.
Pozdrawiam Marek.
Kolejność ścieżek obróbki czy kierunki najczęściej są rozkaszanione. Praca żmudna, przy dużej ilości elementów naraz wręcz niemożliwa do ogarnięcia (uporządkuj z 300 pozycji, gdy każda linia czy łuk zaimportowany osobno, do tego przemieszane jak w lotto..

[/quote]
Mam pytanie do uporządkowania kolejności wykonywania obróbki.
Przykład:
Mam 15 operacji frezowania tym samym narzędziem i chciałbym operacje od 10 do 15 przenieść na początek.
Jak zrobić normalnie, że zaznaczam te 6 operacji i łącznie przesuwam je na początek za jednym kliknięciem?
W tej chwili muszę każdą operację przesuwać z osobna i na dodatek klikać kilkanaście razy aby przesuwać w górę.
Żadne <shift>, <alt> <ctrl> nie pomagają.
Pozdrawiam Marek.
-
Re: Xilog 3 MMI odczyt DXF
Czy ktoś z was posiada instalke XILOG 3
Maszyny:Bima 310V , MORBIDELLI AUTHOR 430, WEEKE OPTIMA BP 150, REICHENBACHER 316A
RECOR 125, PROFIT H 350 16.50, PIŁA PANELOWA kappa automatic 80
Oprogramowanie: Alpha Cam V6, Solid Edge, Sinumerik 810 M, IMAWOP, XILOGPLUS, TOP SOLID V19, FORMATYZACJA 5
RECOR 125, PROFIT H 350 16.50, PIŁA PANELOWA kappa automatic 80
Oprogramowanie: Alpha Cam V6, Solid Edge, Sinumerik 810 M, IMAWOP, XILOGPLUS, TOP SOLID V19, FORMATYZACJA 5