Witam
Mam do wykonania na CNC xyz tz. łezkę, czyli: wraz z posuwem na osiach x i y, oś z powinna z wysokości 0, zagłebiać się w materiał (płynnie), po czym przy końcu wektora powinna znów wracać do wysokości 0. Czy ktoś wie jak coś takiego zaprojektować w ArtCamie, a może ustawia się to już w toolpathu?
Pozdrawiam.
ArtCAM frezowanie tz. "łezki"
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 3
Dzięki za zainteresowanie tematem.
Coś podobnego z tym że to co jest na zdjęciu to jest bryla i frezarka będzie taką formę robiła kilkoma jak nie kilkunastoma pociągnięciami.
Mi rozchodzi się o tylko jedną ścieżkę frezu, w której płynnie zagłębiałby się na okresloną głębokość i wychodził przy końcu

Jak widać na zdjęciu jest to jeden ruch frezu tylko z płynnie zagłębia się w materiał i płynnie wychodzi.
Nie mogę tego rozkminić
albo mam cięcie w równej głębokości, a jak narysuję łezkę z dwóch polini i wstawię tam między nimi klin, to w programie wygląda prawidłowo, ale taką bryłę frezuje kilkoma pociągnięciami a mi zależy na czasie wykonywania takich wzorów.
A może ktoś zna program który bez problemu może tworzyć linie, polinie z płynnym ustawianiem głębokości frezowania na poszczególnych odcinakach linii, polini.
Coś podobnego z tym że to co jest na zdjęciu to jest bryla i frezarka będzie taką formę robiła kilkoma jak nie kilkunastoma pociągnięciami.
Mi rozchodzi się o tylko jedną ścieżkę frezu, w której płynnie zagłębiałby się na okresloną głębokość i wychodził przy końcu

Jak widać na zdjęciu jest to jeden ruch frezu tylko z płynnie zagłębia się w materiał i płynnie wychodzi.
Nie mogę tego rozkminić

A może ktoś zna program który bez problemu może tworzyć linie, polinie z płynnym ustawianiem głębokości frezowania na poszczególnych odcinakach linii, polini.
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt: