Fast Cam z nestingiem
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 3
Fast Cam z nestingiem
Witam.
Fast Cam
Proszę o wszelakie info na temat tego programu.
Firma zaproponowała mi ten program do wypalarki plazmowej...
piszcie co kto o nim wie i myśli...
Dobre rady i sugestie mile widziane
Pozdrawiam
Fast Cam
Proszę o wszelakie info na temat tego programu.
Firma zaproponowała mi ten program do wypalarki plazmowej...
piszcie co kto o nim wie i myśli...
Dobre rady i sugestie mile widziane
Pozdrawiam
Tagi:
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Kontakt:
Rysowanie w tym programie to prawdziwa katorga chyba że nie widziałeś np: autocada .
Dlatego zasada jest taka rysujesz detal w autocadzie potem import do Fastcama i robisz program .
Dlatego zasada jest taka rysujesz detal w autocadzie potem import do Fastcama i robisz program .

Czlowiek z ideą jest uważany za wariata - aż do czasu gdy jego idea zwycieży. (Potem uznaje się go za bohatera i za pioniera danej dyscypliny.)
Pomogłem...
to nacisnij POMÓGŁ :]
Pomogłem...

-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Kontakt:
Dodam tylko że ta wersja na której pracuje od czasu do czasu teraz jest z roku 2004 być możne coś się zmieniło od tamtej pory 

Czlowiek z ideą jest uważany za wariata - aż do czasu gdy jego idea zwycieży. (Potem uznaje się go za bohatera i za pioniera danej dyscypliny.)
Pomogłem...
Pomogłem...

-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 7
Hm, Raczej nie dużo się zmieniło.
Kolega w tamtym roku "dostał" niby w cenie maszyny ale po miesiącu chciał to zwrócić - z tego co mi opowiadał to trafiało go jak musiał przechodzić przez 3 różne programy aby raz zrobić rozkład.
Jeżeli kupujesz maszynę i musisz wybrać soft to po pierwsze postaw sobie pytanie na czym Ci zależy np: stabilność, czy ma pilnować odpadów, jaki jest rozkład automatyczny i itp.
Obecnie na rynku jest troszkę tych programów - najlepiej jak sprawdzisz kilka różnych na standardowych dla twojej firmy przykładach. Masz FastCama i porównaj go np z: Wrykrysem, Lantekiem, SigmaNEST, Sapsprow - zresztą poszukaj informacji na tym forum tylko w dziale dla Wypalarek plazmowych - tam była kiedyś długa dyskusja.
Pozdrawiam
Aspem
Kolega w tamtym roku "dostał" niby w cenie maszyny ale po miesiącu chciał to zwrócić - z tego co mi opowiadał to trafiało go jak musiał przechodzić przez 3 różne programy aby raz zrobić rozkład.
Jeżeli kupujesz maszynę i musisz wybrać soft to po pierwsze postaw sobie pytanie na czym Ci zależy np: stabilność, czy ma pilnować odpadów, jaki jest rozkład automatyczny i itp.
Obecnie na rynku jest troszkę tych programów - najlepiej jak sprawdzisz kilka różnych na standardowych dla twojej firmy przykładach. Masz FastCama i porównaj go np z: Wrykrysem, Lantekiem, SigmaNEST, Sapsprow - zresztą poszukaj informacji na tym forum tylko w dziale dla Wypalarek plazmowych - tam była kiedyś długa dyskusja.
Pozdrawiam
Aspem
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Kontakt:
No niestety taki urok tego oprogramowania , zapomniałem dodaćaspem pisze:z tego co mi opowiadał to trafiało go jak musiał przechodzić przez 3 różne programy aby raz zrobić rozkład

Pomogłem...
Pomogłem...

-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 7
Re:
He he zaczęło się, a dobra to i ja rzucę programem 
Ja dalej jestem pod wrażeniem Sigmanest-u (po prezentacji internetowej) także polecę Ci ten soft do sprawdzenia. Więcej info na www.sigmanest.info .
Ale tak jak napisałem wcześniej - sprawdź kilka różnych zanim podejmiesz finalną decyzję - niech Ci udostępnią wersję, przyjadą, pokażą co i jak na żywych przykładach przy maszynie - i nie słuchaj opowieści przez telefon co takie cudo potrafi
.
Powodzenia w doborze,
Aspem

Ja dalej jestem pod wrażeniem Sigmanest-u (po prezentacji internetowej) także polecę Ci ten soft do sprawdzenia. Więcej info na www.sigmanest.info .
Ale tak jak napisałem wcześniej - sprawdź kilka różnych zanim podejmiesz finalną decyzję - niech Ci udostępnią wersję, przyjadą, pokażą co i jak na żywych przykładach przy maszynie - i nie słuchaj opowieści przez telefon co takie cudo potrafi

Powodzenia w doborze,
Aspem