STEROWANIE NUMERIK H-646 WYWALA BŁĘDY + SCHEMAT
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
STEROWANIE NUMERIK H-646 WYWALA BŁĘDY + SCHEMAT
Witam , posiadam frezarkę FUW 315/7 WMW. Sterowanie NUMERIK h-646 cnc otóż mam problem iż wywala mi błąd pmc/peas 444 i nie rozumiem o co jej chodzi. Dodam iż nie mogę w ogołe poruszać osią y w trybie "diagnose" natomiast x i z bez problemu. Zaraz po załączeniu silnika wywala błąd i nie wiem czego próbować. Jestem nowy w CNC i nie za bardzo wszystko ogarniam , ale wszystkiego trzeba się uczyć. Jeżeli ktoś by miał jakąś instrukcje tego sterowania to bardzo chętnie kupię lub jeżeli ktoś chciałby wstawić to również będę zadowolony
Kolejne pytanie czy istnieje coś takiego jak resert całego panelu ???? Bardzo proszę o odpowiedź. Pozdrawiam

Tagi:
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 1
A dokumentację elektryczną masz do tej FUW315/7 wyprodukowanej w DDR (we/wy sygnałów do i ze sterownika PEAS, okablowanie szafy, styczników, przekaźników, silników, układów pomiarowych osi...)?
PMC/PEAS to takie wyłączenie awaryjne, ten sam komunikat masz po wyłączeniu grzybkiem awaryjnym na panelu operatora...
na sterowniku PEAS jest taki malutki "pipek" w kolistym zagłębieniu - RESET...
A jakie tam są servonapędy? TDR100 made in DDR?
Może być jakaś usterka w obwodach osi Y. Przegląd/konserwacja starego sterowania i maszyny to dobry "wynalazek".
PMC/PEAS to takie wyłączenie awaryjne, ten sam komunikat masz po wyłączeniu grzybkiem awaryjnym na panelu operatora...
na sterowniku PEAS jest taki malutki "pipek" w kolistym zagłębieniu - RESET...
A jakie tam są servonapędy? TDR100 made in DDR?