Wczytuje model, ustawiam rodzaj obróbki frezowanie, następnie dodaje kolejne operacje i gdy włączam symulacje obróbki detal jest w złej płaszczyźnie.
Frezuje tuleje z założenia jedna ze dwóch ścian jest podstawa i leży na płaszczyźnie XY natomiast oś Z to jej wysokość, niestety podczas symulacji przygotówka jest widoczna w innym układzie współrzędnych z pionowej osi Z robi sie pozioma i frezowanie odbywanie sie zupełnie nie tak jak powinno zamiast z czoła frez wjeżdża w bok tulejki, nie wiem co z tym zrobić.
Zły widok przygotówki w symulacji frezowania
-
Autor tematu - Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 2
Zły widok przygotówki w symulacji frezowania
"szkoda kasy żeby budować dla samego budowania" a ja lubię 

Tagi:
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
Witam
Problemu kolegi jest taki że przed generoeaniem ściężki musisz zmienić tzw "płaszczyznę konstrukcyjną " na taką jaką potrzebujesz a więc moze to być np. górna płaszczyzna elementu.Po tej zmianie generowany uklad sciezki bedzie własnie w tejpłaszczyźnie.
Chciałem pokazac to na zdjeciach alemam problem z moim laptopem z zachowaniem ekranu do schowka. Zrobie to w późniejszym czasie.
Ps.
czy kolega jest początkujacymw obsłudze Mastercama"???
Problemu kolegi jest taki że przed generoeaniem ściężki musisz zmienić tzw "płaszczyznę konstrukcyjną " na taką jaką potrzebujesz a więc moze to być np. górna płaszczyzna elementu.Po tej zmianie generowany uklad sciezki bedzie własnie w tejpłaszczyźnie.
Chciałem pokazac to na zdjeciach alemam problem z moim laptopem z zachowaniem ekranu do schowka. Zrobie to w późniejszym czasie.
Ps.
czy kolega jest początkujacymw obsłudze Mastercama"???
Miki
Diabeł leży w szczegółach a i tak liczy się suma kosztów globalnych
Diabeł leży w szczegółach a i tak liczy się suma kosztów globalnych