Witam
Czy ktoś z forumowiczów potrafi włączyć weryfikację jednej operacji ale z uwzględnieniem zebranego materiału z poprzednich operacji? Dodam iż pracuję na MC X7. Proszę o pomoc
Weryfikacja operacji
-
- Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
- Posty w temacie: 1
Spróbuj po weryfikacji "poprzednich operacji" zapisać wynik do pliku stl, a przy kolejnej weryfikacji wczytać w (ustawieniach weryfikacji) ten plik co wcześniej zapisałeś.
W wersji X7 jest chyba możliwość do każdej operacji ustawić dowolny "stock". Nie mam tej wersji ale gdzieś kiedyś takie coś przeczytałem
.
Pozdrawiam
W wersji X7 jest chyba możliwość do każdej operacji ustawić dowolny "stock". Nie mam tej wersji ale gdzieś kiedyś takie coś przeczytałem

Pozdrawiam
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 3
Właśnie w tym jest problem iż nie mogę tego znaleźć w MCX7. W wersji MCX6 tak jak mówisz w opcjach można było wczytać plik stl jako przygotówkę a tutaj się nie da. Poza tym i tak jak dla mnie to nawet ta opcja z stl jest kiepskim rozwiązaniem ponieważ w przypadku zmian w operacjach wcześniejszych znów trzeba od nowa zapisywać plik stl. No ale cóż po prostu mam doświadczenie z innych systemów CAM i tutaj tego mi właśnie brakuje
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 3
Witam
Znalazłem gdzie ustawić przygotówkę detalu. W MCX6 było to bezpośrednio po kliknięciu na ikonę weryfikacji a w MCX7 jest to przed włączeniem weryfikacji. Foto poniżej
[/img]
Dodano: 2015-01-12, 18:33
Witam
Znalazłem gdzie ustawić przygotówkę detalu. W MCX6 było to bezpośrednio po kliknięciu na ikonę weryfikacji a w MCX7 jest to przed włączeniem weryfikacji. Foto poniżej

Dodano: 2015-01-12, 18:33
Witam
- Załączniki
-
- weryfikacja.jpg (64.66 KiB) Przejrzano 1247 razy