Witam. Mam banalne pytanie dla znawców Mcama, a mianowicie, jak najłatwiej wykonać taką geometrię:
Dzięki za jakiekolwiek sugestie
geometria twarzy
-
- Stały bywalec (min. 70)
- Posty w temacie: 2
Witam,jeśli dobrze zrozumiałem to chodzi ci o wyfrezowanie tego?
Pierwsza operacja to zgrubna obróbka rdzenia HSM ,następnie wykańczanie równoległe (najszybsza opcja) i gotowe .
Tak na marginesie to nie widzę tutaj żadnych problemów z wykonaniem tego , zero dokładności tylko szybka maszyna i trochę czasu.
Pierwsza operacja to zgrubna obróbka rdzenia HSM ,następnie wykańczanie równoległe (najszybsza opcja) i gotowe .
Tak na marginesie to nie widzę tutaj żadnych problemów z wykonaniem tego , zero dokładności tylko szybka maszyna i trochę czasu.
-
- Stały bywalec (min. 70)
- Posty w temacie: 2
Wymodelowanie tej twarzy jest możliwe w module ,,art" mastercama.
Materiałem wyjściowym jest zdjęcie,wymaga to trochę czasu i cierpliwości ale jak potrenujesz to możesz uzyskać oczekiwany efekt.
Co do posługiwania się artem to w dokumentacji jest chyba jakiś przykład zrobienia modelu ze zdjęcia a i w internecie jest sporo materiału na ten temat.
Pozdrawiam i powodzenia.
Materiałem wyjściowym jest zdjęcie,wymaga to trochę czasu i cierpliwości ale jak potrenujesz to możesz uzyskać oczekiwany efekt.
Co do posługiwania się artem to w dokumentacji jest chyba jakiś przykład zrobienia modelu ze zdjęcia a i w internecie jest sporo materiału na ten temat.
Pozdrawiam i powodzenia.
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 3
Dziękuję wszystkim za bardzo cenne wskazówki
Im więcej spędzałem czasu nad tym projektem, tym częściej dochodziłem do wniosku, że głupi jestem i daleka droga do celu mnie czeka; a jednak udało się

Ps
Ktoś mnie pytał o ksero książek do Mcama na PW, moja odpowiedz:
-koszt ksero może być wiekszy niż wartość książek dostępnych na rynku
-program posiada przewodnik, jakieś 800 stron, więc wystarczająco do załapania co jest co
-w sieci jest mnóstwo tutoriali i filmów na youtube
-nic nie zastąpi prób, ćwiczeń i samozaparcia
[ Dodano: 2011-12-20, 20:40 ]
zadanie wykonane:
http://youtu.be/Xws1Krzu_8k

Im więcej spędzałem czasu nad tym projektem, tym częściej dochodziłem do wniosku, że głupi jestem i daleka droga do celu mnie czeka; a jednak udało się

Ps
Ktoś mnie pytał o ksero książek do Mcama na PW, moja odpowiedz:
-koszt ksero może być wiekszy niż wartość książek dostępnych na rynku
-program posiada przewodnik, jakieś 800 stron, więc wystarczająco do załapania co jest co
-w sieci jest mnóstwo tutoriali i filmów na youtube
-nic nie zastąpi prób, ćwiczeń i samozaparcia
[ Dodano: 2011-12-20, 20:40 ]
zadanie wykonane:
http://youtu.be/Xws1Krzu_8k